Στόχος η μείωση των δαπανών ενέργειας και του λειτουργικού κόστους.

Με το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, ο Δήμος Αθηναίων χρηματοδοτεί 111 μικρές επιχειρήσεις της Αθήνας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού τους και -με αυτόν τον τρόπο- να μειώσουν τις δαπάνες ενέργειας και το λειτουργικό τους κόστος.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Athens Business Green Toolkit», που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), και εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική της δημοτικής αρχής να στηρίξει την τοπική οικονομία και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για μία βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

«Σε μία περίοδο που η ενεργειακή κρίση εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε για μία ακόμη φορά την αγορά και να προσφέρουμε οικονομική ανάσα σε επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου. Μέσω της πρωτοβουλίας “Athens Business Green Toolkit”, 111 επιχειρήσεις αναβαθμίζονται λειτουργικά και ενεργειακά, εξασφαλίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις ίδιες, αλλά και μεγάλα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για την πόλη. Με στοχευμένες “πράσινες” παρεμβάσεις, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μία βιώσιμη Αθήνα και ταυτόχρονα συμβάλλουμε δυναμικά στην ενίσχυση της οικονομίας της πόλης» , αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις