H εταιρία θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα

Χρυσό βραβείο απέσπασε η ΔΕΛΤΑ στην κατηγορία «Λογισμικό & Εξοπλισμός Πληροφορικής στην Εφοδιαστική Αλυσίδα», για την επαναστατική λύση Vision Picking, στην 6η διοργάνωση Supply Chain Awards 2022, που πραγματοποιήθηκε στο House 124, την Πέμπτη 7 Ιουλίου. 

Η Vision Picking της ΔΕΛΤΑ, που απέσπασε το χρυσό βραβείο, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Entersoft Α.Ε. και τη φυσική συμμετοχή του ΕΠΙΣΕΥ, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αποτελεί μια ακόμα επισφράγιση της διαρκούς προσπάθειας της ΔΕΛΤΑ να βρίσκεται στην κορυφή της καινοτομίας σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς, για να παρέχει ποιοτικά προϊόντα και να διασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες για τους εργαζόμενούς της

Με την πρωτοποριακή και καινοτόμα λύση Vision Picking by Aberon Automations Suite, της Entersoft Α.Ε., βελτιώνεται η ποιότητα εργασίας του χειριστή της αποθήκης, καθώς μέσα από τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό διευκολύνεται, διατηρεί τα χέρια του ελεύθερα και, χωρίς να σκύψει, εκτελεί τις εντολές κυριολεκτικά και μόνο με μια απλή κίνηση των ματιών του!  

Ειδικότερα, μέσα από την υλοποίηση της επαναστατικής λύσης Vision Picking στο Κέντρο Διανομής Αγίου Στεφάνου, τα ασύρματα τερματικά (όπου η διεπαφή ολοκληρωνόταν μέσα από ένα PDA) αντικαταστάθηκαν πλήρως από ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιά (Smart Glasses) για κάθε εργαζόμενο, το οποίο μέσα από μια ειδική εφαρμογή που “εντοπίζει” το barcode που βλέπει ο χρήστης, ολοκληρώνει αυτόματα το scanning, χάρις σε μια μικροσκοπική κάμερα υψηλής ανάλυσης που είναι ενσωματωμένη πάνω στη συσκευή των Smart Glasses. Ο χρήστης φορώντας τη συσκευή (Smart Glasses), “βλέπει” την εντολή συλλογής και η διεπαφή ολοκληρώνεται με φωνητική εντολή από τον χειριστή και αναγνώρισή της από τα γυαλιά. Επίσης, στη συσκευή προβάλλεται η φωτογραφία του είδους, καθώς επίσης η γραφική απεικόνιση του ραφιού και η θέση του είδους πάνω στο ράφι. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης έχει μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων στη συλλογή των παραγγελιών. 

H ΔΕΛΤΑ με ηγετική θέση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, παραμένει πιστή στο πλάνο εκσυγχρονισμού, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες. Μέσα από το Vision Picking «υιοθετεί» ένα νέο σύστημα αυτοματοποιημένων διαδικασιών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αποθήκης, φέρνοντας την «επανάσταση» στις παραδοσιακές διαδικασίες picking, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται εξάλλου για μια αντίληψη που διέπει οριζόντια τη ΔΕΛΤΑ και η οποία ξεκινά από την παραγωγή και τη διανομή και φτάνει έως τα τελικά προϊόντα, που απολαμβάνει ο καταναλωτής. Για την καινοτόμο αυτή επιλογή της δικαιώθηκε, καθώς η βράβευσή της από το θεσμό των Supply Chain Awards αποτελεί το επιστέγασμα της πολιτικής εκσυγχρονισμού που υλοποιεί με τη χρήση της τεχνολογίας. 

Με αφορμή την απονομή του βραβείου για τη λύση Vision Picking, ο κ. Σωκράτης Κώστας, Διευθυντής Αποθηκών της ΔΕΛΤΑ δήλωσε:  

«Για τη ΔΕΛΤΑ η πρωτοπορία και η καινοτομία αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες εδώ και 70 χρόνια και διέπουν όλο το φάσμα λειτουργιών της. Με διαχρονικό στόχο την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων μας, την ασφάλεια των εργαζομένων μας και τον διαρκή εκσυγχρονισμό των διαδικασιών μας, χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό προς αυτή την κατεύθυνση.  

Ήταν ρίσκο και πρόκληση μαζί να είμαστε οι πρώτοι που θα υλοποιούσαμε σε πλήρη παραγωγική βάση μια τόσο καινοτόμο λύση, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν σε ερευνητικό στάδιο. Η επιλογή μας να εμπιστευτούμε τον Όμιλο Entersoft μας δικαίωσε, καθώς τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της λύσης Vision Picking δεν περιορίστηκαν μόνο στα ποσοτικά οφέλη, που αφορούσαν την ταχύτητα και ακρίβεια του picking. Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών όχι μόνον αναβάθμισε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, διευκολύνοντας την εργασία των ανθρώπων μας στην αποθήκη, αλλά ταυτόχρονα συνέβαλε στη σταδιακή αλλαγή της κουλτούρας, με τους χειριστές να νιώθουν ότι αποτελούν κομμάτι μιας αλυσίδας που διέπεται από τεχνολογίες αιχμής, αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους και συμβάλει στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των εμπορικών συνεργασιών της επιχείρησης».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις