Η ΔΕΛΤΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων ΔΕΛΤΑ, πρωτοπορεί και στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του μεταφορικού της έργου. Ήδη από το 2021, η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί πιλοτικό έργο με τη χρήση περιβαλλοντικού πρόσθετου καυσίμων σε επιλεγμένα φορτηγά της, το οποίο προσπαθεί να  επεκτείνει στο σύνολο του ιδιόκτητου στόλου του μεταφορικού της έργου, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών μαύρου άνθρακα.

Σημαντικές κινήσεις από την ΔΕΛΤΑ για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Χρησιμοποιώντας το Blue Marble – Περιβαλλοντικό Πρόσθετο Καυσίμων, η ΔΕΛΤΑ έχει στόχο να μειώσει τις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων σε ποσοστό άνω του 90% και τις εκπομπές CO και HC σε ποσοστό άνω του 60%. Η εταιρεία ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με Όμιλο PRC – The Management House και την προμηθεύτρια εταιρεία Blue Marble Disruptive, επιδιώκει να μειώσει δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ΔΕΛΤΑ, έχοντας ως βασικές αρχές και άξονες λειτουργίας της  την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στα πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ προχωρά σε δράσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των αγελαδοτροφικών μονάδων, μέσω καλλιέργειας πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σόγιας και ψυχανθών. Βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις συσκευασίες της και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Για τη ΔΕΛΤΑ η Εταιρική Υπευθυνότητα και η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελούν στρατηγικές επιλογές από την ίδρυσή της. Εκτός από τις ενέργειες που αφορούν τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη συνεχή βελτίωση των συσκευασιών των προϊόντων της, η εταιρεία υλοποιεί δράσεις στο πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των αγελαδοτροφικών μονάδων, μέσω καλλιέργειας πρωτεϊνούχων ζωοτροφών σόγιας και ψυχανθών. Παράλληλα, στέκεται δίπλα στην κοινωνία, προσφέροντας 2 εκατ. μερίδες προϊόντων της εντός του 2021 σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, μέσω του διαρκούς προγράμματός της ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΧΑΜΟΓΕΛΑ. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις