Ο λόγος πίσω από αυτόν τον βασικό κανόνα του savoir vivre

Όταν μιλάμε για καλούς τρόπους ο ιδανικός για να δώσει απαντήσεις δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Ζαμπούνη. To foodcritic.gr, με προφίλ σε Instagram και ΤikTok που αγαπά το καλό φαγητό και αξιολογεί εστιατόρια σε όλη την Αθήνα, ρώτησε τον Χρήστο Ζαμπούνη εάν είναι σωστό να ακουμπάμε τους αγκώνες μας επάνω στο τραπέζι.  Ο savoir vivre expert έδωσε την απάντησή του και μάλιστα αποκάλυψε και το γιατί επιτρέπεται ή απαγορεύεται.

Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε κουτάλι στα μακαρόνια; Ο Χρήστος Ζαμπούνης απαντά

Ο Χρήστος Ζαμπούνης μας μαθαίνει γιατί οι αγκώνες στο τραπέζι δεν αποτελεί δείγμα καλών τρόπων

«Ο πρώτος κανόνας είναι η στάση του σώματος. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι καμπουριάζουν ή βάζουν τους αγκώνες στο τραπέζι. Ακούμε τις μαμάδες που λένε στα παιδιά “Δεν βάζουμε τους αγκώνες πάνω στο τραπέζι”. Για ποιο λόγο; Πάντα υπάρχει ένας λόγος. Ο λόγος είναι ότι αν βάλουμε τους αγκώνες ενώ είμαστε σε ένα τραπέζι κρύβουμε το οπτικό πεδίο και ο αριστερά μας δεν μπορεί να δει τον δεξιά μας».

Μέσα από μικρά βιντεάκια, ο γνώστης των καλών τρόπων Χρήστος Ζαμπούνης μας μαθαίνει με απλά βήματα πως να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες του savoir vivre στο τραπέζι ώστε να σεβόμαστε τους συνδαιτυμόνες μας αλλά και την ιερή στιγμή του γεύματος.

@foodcritic.gr Restaurant Savoir Vivre Exclusive Tips by Mr. Zampounis Christos #foodcriticgr If you liked this video, consider purchasing the book “Savoir Vivre” by Christos Zampounis #fy #fyp #greece #athens #athensrestaurants #savoirvivre #restaurantsavoirvivre #foodtiktok #zampounis #zambounis #foodcritic #interview #greecetiktok ♬ original sound – FoodCritic.GR

Διαβάστε επίσης: 

Χρήστος Ζαμπούνης: Αυτός είναι ο No1 κανόνας στο τραπέζι που δεν τηρεί κανείς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις