Τι αλλαγές έχουν παρατηρήσει όσοι το δοκίμασαν

Η τελευταία απόλυτη τάση στην υγεία ακούει στο όνομα Ashwagandha και πρόκειται για το φυτικό συμπλήρωμα που έχει κατακτήσει τους χρήστες στο Tik Tok. Όλο και περισσότερα βίντεο ξεπηδούν καθημερινά τα οποία επαινούν το βότανο για τις ιδιότητές του, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι χρήστες, μειώνει το στρες και το ζάχαρο ενώ ανεβάζει την τεστοστερόνη.

Τα βίντεο Ashwagandha συγκεντρώνουν τεράστιους αριθμούς στην πλατφόρμα: Το hashtag #ashwagandha έχει περισσότερες από 675 εκατομμύρια προβολές.

Οι χρήστες του TikTok μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε ashwagandha και πολλοί ορκίζονται σε αυτό: Μία χρήστης ανέφερε σε ένα βίντεο τα οφέλη που παρατήρησε, συμπεριλαμβανομένου του γρηγορότερου ύπνου, των λιγότερων ανήσυχων σκέψεων και της χαλάρωσης.

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι έπαιρνε ashwagandha κάθε μέρα για ένα χρόνο και το πρώτο αποτέλεσμα που παρατήρησε ήταν η όξυνση της εστίασης και της μνήμης, τα οποία, όπως είπε, τον διευκόλυνε να ολοκληρώνει εργασίες και να γυμνάζεται

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το ashwagandha, το φυτικό συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται από καιρό στην ινδική ιατρική, μπορεί να ενισχύσει τη σωματική απόδοση (συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στη μυϊκή κόπωση, την αποκατάσταση και την ποιότητα του ύπνου), αν και τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας χρήσης είναι άγνωστα και η λήψη μεγάλων δόσεων μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, διάρροια, έμετο ή σε σπάνιες περιπτώσεις ηπατικά προβλήματα.

Ωστόσο, δεν ήταν όλες θετικές οι εμπειρίες του ashwagandha: Ένας χρήστης του οποίου το βιογραφικό του TikTok δηλώνει γιατρός είπε ότι έπαιρνε 400 χιλιοστόγραμμα δόσεις ashwagandha δύο φορές την ημέρα για 30 ημέρες και από τη δεύτερη εβδομάδα άρχισε να αισθάνεται κατάθλιψη η οποία επιδεινώθηκε έως ότου σταμάτησε.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα φυτικό συμπλήρωμα για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα επαρκής ιατρικές μελέτες και καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας πριν την πιθανή λήψη του.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το τροπικό σοκολατένιο φρούτο που έγινε viral στο TikTok

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις