Αυτό σχετίζεται κυρίως με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών

Τα μακαρόνια για τους Ιταλούς δεν είναι απλά ένα προϊόν διατροφής αλλά πάθος, τρόπος ζωής και απόλυτα συνδεδεμένα με την εθνική κουλτούρα τους.

Η τεχνική στο μαγείρεμα  των ζυμαρικών αποτελεί ένα είδος ιεροτελεστίας για εκείνους. Ουσιαστικά αποτελούν «αυθεντίες» στο συγκεκριμένο φαγητό και για αυτό τον λόγο, κάθε μυστικό τους πάνω στις συνταγές για μακαρόνια αποδεικνύεται …αλάνθαστο και για όλους τους υπόλοιπους.

Ένα από αυτά τα μυστικά των Ιταλών για τη σωστή μακαρονάδα είναι πως δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια, πριν τα βράσουν.

Αυτό έχει σχέση κυρίως με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών. Τα μακαρόνια, σύμφωνα με τους Ιταλούς πρέπει να τυλίγονται ολόκληρα στο πιρούνι, επομένως να διατηρούν το αρχικό μήκος τους. Τόσο για να αποφεύγονται τα «ατυχήματα» και λεκέδες με τη σάλτσα που τα συνοδεύει, αλλά κυρίως γιατί, αυτό επιτάσσει η μαγειρική τους κουλτούρα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η δίαιτα “30-30-30” που σαρώνει στα social media

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις