Για την φιλανθρωπική δράση του δήμου μιλά στο FoodLife o Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος Αλίμου πραγματοποιεί λιομάζωμα των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους της περιοχής για καλό σκοπό. Οι κάτοικοι του Δήμου συγκεντρώνονται και πραγματοποιούν εθελοντικά το μάζεμα της ελιάς στους κοινόχρηστους χώρους. Στην συνέχεια, οι καρποί μεταφέρονται σε ελαιοτριβείο στο Κορωπί και το ελαιόλαδο που παράγεται διανέμεται σε 400 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Ο Δήμος Αλίμου έχει καθιερώσει το λιομάζωμα στου κοινόχρηστους χώρους και την προσφορά του ελαιολάδου που παράγεται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε στο FoodLife σχετικά με την συγκεκριμένη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Δήμου: «Από το 2015 ο Δήμος Αλίμου καθιέρωσε τα «Λιομαζώματα». Κάθε Φθινόπωρο υπάλληλοι του δήμου μαζί με ευγενείς εθελοντές αρχίζουν τη συγκομιδή ελαιοκάρπου από τις ελιές που βρίσκονται στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, που παράγεται μετά τη μεταφορά σε ελαιοτριβείο, εμφιαλώνεται και παραδίδεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, απ’ όπου διανέμεται δωρεάν στις ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες του Αλίμου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλίμου, η συγκεκριμένη δράση εξυπηρετεί και περιβαλλοντικούς αλλά και λειτουργικούς σκοπούς: «Ταυτόχρονα, τα ελαιόδεντρα κλαδεύονται και φροντίζονται, ενώ αποτρέπεται και η ρύπανση των πεζοδρομίων από τις ελιές που θα έπεφταν κάτω, προκαλώντας κίνδυνο ατυχημάτων για τους πεζούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά συγκεντρώθηκε ένας τόνος λάδι, ενώ φέτος η συγκομιδή αναμένεται να είναι καλύτερη και είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τη διπλάσια ποσότητα.

Διαβάστε επίσης: 

Το Δολιανίτικο: Η μεγαλύτερη ελληνική ελιά «μπαίνει» και στην αγορά της Ελβετίας

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις