Κι όμως, ο τρόπος που τρως λέει πολλά για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο αποκαλυπτικές είναι οι διατροφικές τους συνήθειες για την προσωπικότητά τους. Κι όμως, υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ του τρόπου που τρώμε και του τρόπου με τον οποίο ενεργούμε. Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι άκρως ενστικτώδεις και ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να τις παραποιήσουμε, οι πραγματικές θα αποκαλυφθούν στο τέλος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κοιτάξετε προσεκτικά τον τρόπο που τρώει κάποιος για να αποκαλύψετε μερικά από τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του.

Τι μαρτυρά ο τρόπος που τρως για την προσωπικότητά σου

Αυτός που τρώει γρήγορα 

Όσοι από εσάς τελειώνετε το φαγητό σας σε 5 λεπτά πρέπει να είστε πολύ καλοί στο multitasking. Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα δεν χάνουν ποτέ μια προθεσμία και συνήθως την φέρνουν σε πέρας μια ή 2 μέρες πριν τελειώσει. Είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί και πάντα στο τρέξιμο που σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα χάσουν μερικές πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή τους. Μπορεί να είναι τόσο παγιδευμένοι στην εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών τους που ξεχνούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Αυτοί που τρώνε αργά 

Το να τρώτε με αργό ρυθμό μπορεί να είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα εάν είστε το άτομο που έχει ήδη τελειώσει και περιμένει κάποιον άλλο. Ωστόσο, οι άνθρωποι που δεν φαίνεται να βιάζονται να αδειάσουν το πιάτο τους θέλουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους χωρίς καμία απολύτως βιασύνη. Ακολουθούν αυτό το μοτίβο στον χώρο εργασίας και στην προσωπική τους ζωή και μερικές φορές μπορεί να τους κάνει να χάσουν την αίσθηση του χρόνου. Επίσης, οι συνάδελφοί τους μπορεί να ενοχληθούν από το πόσο χρόνο χρειάζονται για να ολοκληρώσουν μια εργασία και να προχωρήσουν σε μια άλλη.

Οι επιλεκτικοί 

Είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν επιλεκτικό να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο χωρίς να κάνει ερωτήσεις ή να ζητήσει να παραλείψει ή να προσθέσει ορισμένα υλικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ ασφαλείς στη ζώνη άνεσής τους και φοβούνται πολύ να κάνουν αυτό το επιπλέον βήμα που μπορεί να αποκαλύψει κάτι που δεν ήξεραν για τους εαυτούς τους. Αναλαμβάνουν μόνο δουλειές που γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ρισκάρουν, φοβούμενοι ότι μπορεί να αποτύχουν.

Unsplash

Αυτοί που κάνουν θόρυβο όταν τρώνε

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβεί όταν κάθεστε στο τραπέζι με κάποιον είναι να τον ακούτε να μασάει το φαγητό του δυνατά και να μιλάει με φαγητό στο στόμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ εξωστρεφείς και φιλικοί και δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Ποτέ δεν ανησυχούν για τίποτα και αντιμετωπίζουν κάθε μικρό πρόβλημα που τους έρχεται με χαλαρή στάση. Είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτούν να ταιριάξουν με άλλους λόγω της υπερβολικής στάσης τους.

Αυτοί που σου “κλέβουν” το φαγητό 

Αν και θεωρείται λίγο εγωιστικό να αρνείσαι να μοιράζεσαι το φαγητό σου, είναι επίσης πολύ ενοχλητικό όταν κάποιος υποθέτει ότι μπορεί να μοιράζεται τις πατάτες σου κάθε φορά που βγαίνεις έξω για φαγητό. Αυτά τα άτομα τείνουν να γίνονται κτητικά και να απαιτούν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν. Τις περισσότερες φορές είναι μοναχοπαίδια και σπάνια έχουν ακούσει τη λέξη «όχι». Εκτός αυτού, είναι πολύ ευγενικοί και τρυφεροί με τους γύρω τους, απλώς ξεφεύγουν κάποιες φορές.

Unsplash

Αυτοί που δεν μοιράζονται ποτέ το φαγητό τους

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν τρώμε έξω με άλλους ανθρώπους, είναι αρκετά συνηθισμένο να προσφερόμαστε να μοιραστούμε το φαγητό μας από ευγένεια. Ωστόσο, όταν κάποιος δεν θέλει να το κάνει αυτό, ορισμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι εγωιστής. Ωστόσο, μπορεί απλά να σας αρέσει η ανεξαρτησία σας και η ατομικότητά σας και να μη θέλετε να μοιραστείτε το φαγητό σας μόνο και μόνο επειδή είναι ευγενικό να το κάνετε. Απλώς παραγγέλνετε ένα κυρίως πιάτο για τον εαυτό σας και δεν θέλετε να το μοιραστείτε με κανέναν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις