Από τις 50 συνολικά θέσεις της λίστας, τις 42 καταλαμβάνουν ιταλικά πιάτα

Σε μία λίστα που κυριαρχούν – όπως άλλωστε είναι φυσικό- τα ιταλικά φαγητά, τέσσερα ελληνικά ξεχωρίζουν μεταξύ των κορυφαίων πιάτων με μακαρόνια στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas κατατάσσει στην 7η θέση το γιουβέτσι, στην 2οη το παστίτσιο, στην 35η την αστακομακαρονάδα, στην 43η τα μακαρόνια με κιμά και 47η τη μανέστρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 50 συνολικά θέσεις της λίστας, τις 42 καταλαμβάνουν ιταλικά πιάτα. Στην κορυφή βρίσκεται το πιάτο «Pappardelle al cinghiale» από την Τοσκάνη της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το Taste Atlas οι παπαρδέλες είναι μια διάσημη ποικιλία ζυμαρικών της Τοσκάνης. Όταν συνδυάζονται με το ragù di cinghiale (από αγριογούρουνο), γίνονται μια από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες της περιοχής. Σε αντίθεση με το κλασικό ραγού, αυτό που παρασκευάζεται με αγριογούρουνο έχει μια έντονη, πολύ πιο δυνατή γεύση που επιτυγχάνεται με μακρύ, αργό ψήσιμο σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας και κόκκινο κρασί. Το τρυφερό κρέας που συνδυάζεται με φρέσκα ζυμαρικά αυγών είναι ένας συνδυασμός γεμάτος γεύσεις και παράδοση σε κάθε μπουκιά. Πλούσιο και νόστιμο, με άφθονο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και Parmigiano από πάνω, το pappardelle al ragù di cinghiale αποτελεί ένα τέλειο, χειμωνιάτικο πιάτο, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί της Τοσκάνης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις