Ένα άρθρο που θέλει να κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την γεύση του παραδοσιακού μας πιάτου.

“Από όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε ένα κεφτεδάκι, o πιο “χαλαρωτικός” είναι μέσα σε μια αχνιστή σούπα”, έγραψε η Melissa Clark σε ένα άρθρο των New York Times – ωδή στο παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γιουβαρλάκια.

“Αυτή η λεμονάτη ελληνική κεφτεδόσουπα, μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα απλή στην κατσαρόλα, αλλά κάθε κουταλιά σου δίνει ξεχωριστές δονήσεις από τη γεύση των εσπεριδοειδών και του άνηθου, το βάθος του ζωμού κοτόπουλου και ο βελούδινος πλούτος του κρόκου αυγού”, είπε η συγγραφές η οποία αφιέρωσε ένα ολόκληρο κείμενο για να καταφέρει να ταξιδέψει όλον τον κόσμο στη γεύση που κρύβουν τα γιουβαρλάκια.

Όπως αναφέρει και το διεθνές μέσο, αυτό το πιάτο είναι δημοφιλές αποκλειστικά στην Ελλάδα, αφού άλλοι λαοί συνηθίζουν να τρώνε σούπα αυγολέμονο μόνο με κοτόπουλο και ρύζι. Για τους άλλους λαούς, αποτελεί πρωτοτυπία η προσθήκη κιμά μέσα σε μια σούπα. Τα ελληνικά γιουβαρλάκια ξεχωρίζουν από τα κλασικά κευτεδάκια τόσο σε γεύση όσο και σε υφή. Ο ζωμός της σούπας τους δίνει μια μοναδική αφράτη και ζουμερή αίσθηση που μόνο ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή ελληνική συνταγή μπορείς να την πετύχεις.

Τα γιουβαρλάκια χρειάζονται μαεστρία. Το αυγολέμονο πρέπει να μην “κόψει”, ο κιμάς πρέπει να είναι φρέσκος και να μην ζυμωθεί πολύ για να καταφέρουν τα κεφτεδάκια να γίνουν αφράτα, και πάνω από όλα είναι ένα πιάτο που επιβάλλεται να το φας ζεστό και αχνιστό!

Η Guardian εξυμνεί τον γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις