Γιατί οι πρώτες του συνταγές βρίσκονται σε κάδο απορριμμάτων.

Αυθόρμητος, ειλικρινής και άμεσος, ο σεφ που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Radio Times, ότι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής αποτελούνταν από συνταγές που έγραφε πάνω σε πακέτα τσιγάρων και σε χαρτάκια παραγγελιών.

Ο Βρετανός σεφ και εστιάτορας, ανέφερε μεταξύ άλλων , ότι ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό του να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής λόγω των μαθησιακών δυσκολιών που παρουσίαζε στο σχολείο.

Ο Oliver, έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1999 με την εκπομπή “The Naked Chef” που προβαλλόταν από τη συχνότητα του BBC. Παράλληλα με την παρουσίαση της εκπομπής, κυκλοφόρησε και το ομώνυμο βιβλίο μαγειρικής το οποίο κατάφερε να γίνει best seller στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανακαλώντας στη μνήμη του τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βιβλίου, ο Oliver, είπε ότι οι παραγωγοί του BBC αρχικά υπέθεσαν ότι δεν είχε έτοιμο προς δημοσίευση ένα βιβλίο με συνταγές. Τότε, ο πάντα ετοιμόλογος σεφ απάντησε ”Έχω ένα. Έχω γράψει όλες τις συνταγές μου τα τελευταία πέντε χρόνια και βρίσκονται σε έναν κάδο απορριμμάτων”. Θυμήθηκε ότι είχε εκατοντάδες συνταγές, γραμμένες στο πίσω μέρος από τα  πακέτα τσιγάρων και τα αποκόμματα των παραγγελιών.

Μετά την επιτυχία του “The Naked Chef”, ο παγκοσμίου φήμης σεφ, συνέχισε την εκστρατεία για την προαγωγή καλύτερων προτύπων διατροφής στα σχολεία και ξεκίνησε την εκστρατεία “Food Revolution”, η οποία έχει στόχο να μειώσει στο μισό το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας έως το 2030.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις