«H τουρκική κουζίνα δεν είναι μόνο κεμπάπ», δήλωσε ο πρώτος Τούρκος σεφ με δύο αστέρια Michelin

Μια σημαντική στιγμή για την γαστρονομία της ζει η Τουρκία καθώς εισήλθε και επίσημα στον οδηγό Michelin. Η θέση της τούρκικης κουζίνας στο αναμφισβήτητα πιο διάσημο βιβλίο αξιολόγησης και κριτικής στον κόσμο σημαίνει την αναγνώριση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Η Βίβλος των καλοφαγάδων έχει ξεχωρίσει πέντε εστιατόρια, τέσσερα από τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρι, και 53 «προτεινόμενες διευθύνσεις» για την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής, ένα πλεονέκτημα εν μέσω οικονομικής κρίσης και πληθωρισμού.

Για τον σεφ Fatih Tutak, τα δύο αστέρια που δόθηκαν στο εστιατόριό του και το γεγονός ότι η Τουρκία μπήκε στον οδηγό Michelin αποτελούν μια ευκαιρία για να δείξουν ότι «η τουρκική κουζίνα δεν είναι μόνο κεμπάπ».

Το εστιατόριο Turk Fatih Tutak στην Κωνσταντινούπολη προσφέρει μια εμπειρία που βασίζεται σε τουρκικά προϊόντα που είναι ταυτόχρονα καινοτόμα και εμπνευσμένα, ενώ συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Και είναι ένα μέρος που αντικατοπτρίζει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Κωνσταντινούπολη: ένα μείγμα ευρωπαϊκών και ασιατικών παραδόσεων.

Ο σεφ Tutak πιστεύει ότι είναι σημαντικό για αυτόν να παρουσιάζει την τουρκική κουζίνα στον κόσμο της γαστρονομίας. “Στην πραγματικότητα, η τουρκική κουζίνα είναι πολύ πολυπολιτισμική. Το κεμπάπ είναι μέρος της, ίσως το 5%, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα κεμπάπ. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, έχουμε πολλούς πολιτισμούς που ζουν γύρω από την Τουρκία, από τον Βορρά στον Νότο, από τη Δύση προς Ανατολή».

Διαβάστε επίσης: 

Michelin 2022: Ποια Αθηναϊκά εστιατόρια πήραν αστέρι φέτος

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις