Η δημιουργός πίσω από το Nikis food μιλά στο FoodLife για το μαγειρικό προφίλ της στο Instagram το οποίο σήμερα συγκεντρώνει σχεδόν 100.000 ακόλουθους

Συνέντευξη στην Αμαλία Σοφιανοπούλου

Όταν συναντάς το food blog της Νίκης Παυλίδου στο Instagram σίγουρα νιώθεις ότι μπήκες στην κουζίνα της. Η απλότητα στην παρουσίαση της διαδικασίας μαγειρικής των μαμαδίστικων (και όχι μόνο) πιάτων της είναι αυτή που έχει κερδίσει το πιστό κοινό της το οποίο συνεχώς μεγαλώνει καθιστώντας την μια από τους food bloggers με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα. Πλέον, οι συνταγές της φιλοξενούνται σε διάφορα site μαγειρικής καλύπτοντας την ανάγκη της κοινότητας για εύκολες και νόστιμες ιδέες.

Nikis food: Το food blog της Νίκης Παυλίδου κάνει την μαγειρική να φαίνεται παιχνιδάκι

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το food blogging;

Πριν πέντε χρόνια περίπου ίσως και λίγο παραπάνω.

Πώς προέκυψε η ιδέα να μεταφέρεις την αγάπη σου για το φαγητό στο instagram;

Ήταν κάτι που βοήθησαν οι φίλοι μου και αρκετά η οικογένεια μου. Είχα ένα μικρό λογαριασμό που δειλά δειλά ανέβαζα ότι μαγειρευα στην καθημερινότητα μου.Ετσι άρχιζαν   να με παροτρύνουν, λέγοντας μου ότι πρέπει  σιγά σιγά να αρχίσεις  να δίνεις τις συνταγές σου. Είναι πολύ εύκολες νόστιμες  και πρέπει και άλλες μαμάδες  να πάρουν ιδέες μέσα από εσένα. Έτσι ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα  στο ινσταγκραμ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑵𝒊𝒌𝒊𝒔_𝒇𝒐𝒐𝒅 👩‍🍳 (@nikis_food)

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο δημοφιλής διατροφική τάση στις μέρες μας; Που έχει στραφεί ο κόσμος;
Ξεκάθαρα η υγιεινή και βλέπω πολύ θετικά και την ωμοφαγική διατροφή. Γενικά ότι έχει να κάνει με φρούτα, λαχανικά, καρπούς, σπόρους και όσπρια. Ο κόσμος αρχίζει και απορρίπτει  τελείως τα επεξεργασμένα και βάζει στην διατροφή του συνταγές που μπορεί να φτιάχνει  πλέον και μόνος του.

Συνδυάζει πολύ το φαγητό με τα ταξίδια! Ποιες περιοχές της Ελλάδας θεωρείς κορυφαίους προορισμούς για τους food travelers;
Είμαι σίγουρη ότι όπου και να πάω θα βρω κάτι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον να δοκιμάσω. Δεν έχω κάποιον κορυφαίο προορισμό προς το παρόν, αλλά μια αδυναμία στην Πελοπόννησο υπάρχει. Η Πελοπόννησος είναι συνδεδεμένη με το καλό φαγητό της και  το καλό ελαιόλαδο. Έχει φοβερά εποχιακά φρούτα και λαχανικά.
Υπάρχουν κουζίνες στις οποίες έχεις ιδιαίτερη αδυναμία;
Αγαπώ την Μεξικάνικη κουζίνα, καθώς είναι πλούσια, πολύχρωμη και πεντανόστιμη. Την ιαπωνική, επίσης καθώς είναι πολύ ιδιαίτερη κουζίνα και αγαπημένη.
Εάν έπρεπε να τρως ένα μόνο φαγητό για όλη την υπόλοιπη ζωή σου ποιο θα ήταν;
Θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα σούπες, σούπες λαχανικών, με κρέας, βελουτέ. Θεωρώ ότι είναι το απόλυτο Comfort food. Ένα μπολ σούπας μπορεί να σε χορτάσει και να σε ηρεμήσει ταυτόχρονα.

Ονόμασε τρία υλικά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου

Δεν λείπει ποτέ το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο. Βασικό συστατικό για τις μαγειρικές μου δημιουργίες. Αλεύρι για τα χειροποίητα καρβελακια μου και κέικ αλλά και μπαχαρικά για τις πλούσιες γεμάτο αρώματα σάλτσες μου.

Διαβάστε επίσης: 

H food blogger Σουρτούκω “ορκίζεται” στο φαγητό του κέντρου της Αθήνας και μας συστήνει τα αγαπημένα της στέκια

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις