Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα που αξίζει να δοκιμάσεις

Το βουβαλίσιο γάλα έχει εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό και τα προϊόντα του είναι πεντανόστιμα
Η εκτροφή βουβαλιών στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την χώρα να μετρά σήμερα 34 εκτροφές με περισσότερα από 5.000 ζώα (5.034 για την ακρίβεια). Το 80% των μονάδων συγκεντρώνεται στις Σέρρες και συγκεκριμένα γύρω από τη λίμνη Κερκίνη. Ο υδροβιότοπος της περιοχής προσφέρει της κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν ελεύθερα τα βουβάλια και να τραφούν από την φύση. Η δημοτικότητα του βουβαλινού γάλακτος έχει μεγαλώσει σημαντικά και όχι άδικα αφού πρόκειται για ένα προϊόν με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Το βουβαλίσιο γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στη λακτόζη. Το φρέσκο γάλα ειδικά συνιστάται ως τροφή αδύνατων και ασθενών ανθρώπων. Είναι απόλυτα υγιεινό γιατί τα βουβάλια ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδια, τριφύλλια και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Στην ελληνική αγορά μπορεί να βρει κανείς τυριά από βουβαλίσιο γάλα, γιαούρτι, κεφίρ, αριάνι, παγωτά, κρέμες και πολλά άλλα προϊόντα.
Τρία εξαιρετικά τυριά από βουβαλίσιο γάλα για απαιτητικούς ουρανίσκους
Βουβαλίσια Γραβιέρα της Οικογένειας Μπέκα
Η αγάπη και ο σεβασμός στα βουβάλια και τα προϊόντα τους οδήγησε το 2007 στη δημιουργία της επιχείρησης της Οικογένειας Μπέκα στη σημερινή της μορφή (μεταποίηση βουβαλινού γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων). Από το περίφημο βουβαλινό γάλα που παράγεται από τα νεροβούβαλα που βόσκουν ελέυθερα στις πλαγιές του όρους Μπέλες, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης. Τα προϊόντα της Οικογένειας Μπέκα θα τα βρεις σε ντελικατέσεν ενώ αξίζει να δοκιμάσεις την γραβιέρα από βουβαλίσιο γάλα αλλά και τις κρέμες, τα παγωτά, το καζάν ντιπί και το κεφίρ.
Λευκό τυρί από βουβαλίσιο γάλα “Τα Καλά Βουνά”
Η τυροκομική εταιρία ‘Τα Καλά Βουνά’, η οποία συνδέεται επιχειρηματικά με την εταιρία παραγωγής και διακίνησης τροφίμων Αγρότοπος, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο προϊόν στην οικογένεια των λευκών τυριών της. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, το Βουβαλίσιο λευκό τυρί από φρέσκο βουβαλινό γάλα από το νομό Σερρών. «Το φρέσκο βουβαλινό γάλα που συλλέγουμε καθημερινά από την Κερκίνη Σερρών έχει ευεργετικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό γι’ αυτό και συνίσταται ως τροφή των αδυνάτων και των ασθενών», τονίζει η εταιρεία. Το λευκό τυρί από βουβαλίσιο γάλα της τυροκομικής ‘Τα Καλά Βουνά’ είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, έχει χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα ασβεστίου. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και φώσφορο, βιταμίνη Α και πρωτεΐνες, περιέχει πληθώρα ιχνοστοιχείων όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και βιταμίνες όπως Β12.
Stagionato, το βουβαλίσιο τυρί από τους Λειψούς
Βουβάλια όμως δεν εκτρέφονται μόνο στην Μακεδονία. Ένα μεγάλο κοπάδι μπορείς να βρεις και στους Λειψούς απ’ όπου προκύπτει ένα μοναδικό τυρί, δημιούργημα ενός Ιταλού επενδυτή ο οποίος αγαπούσε τόσο πολύ το νησί και το τυροκομείο του νησιού που αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του τυροκομικό προϊόν. Πρόκειται για το Stagionato από βουβαλίσιο γάλα της εταιρείας Αlfa Farm, ένα ημίσκληρο πικάντικο τυρί με γαλατένιο άρωμα και αχυρένιο κίτρινο χρώμα.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις