Ένα ελληνικό μπαρ με 11 χρόνια ζωής κατάφερε να "τρυπώσει" μέσα στη λίστα

Μία ακόμα θέση στις διάσημες λίστες του διεθνούς ιστότοπου Taste Atlas, καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 πιο θρυλικά μπαρ του κόσμου, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από εκεί το… ελληνικό άρωμα.

Ενα ελληνικό μπαρ λοιπόν, με μόλις 11 χρόνια ζωής κατάφερε να “τρυπώσει” μέσα στη λίστα.

Ο λόγος για το αθηναϊκό μπαρ The Clumsies που βρίσκεται στην 44η θέση της λίστας του Taste Atlas φέροντας πλέον τον βαρύ τίτλο ενός από τα θρυλικότερα μπαρ σε όλο τον κόσμο.

Ως ποτό σήμα κατατεθέν του, αναφέρεται στην σχετική λίστα το παραδοσιακό Negroni, αλλά και η ξεχωριστή έκδοση του Clumsies, το Aegean Negroni.

Όπως γράφει το Taste Atlas: “Το Clumsies έχει καθιερωθεί ως ένας γοητευτικός πυλώνας στη δυναμική σκηνή κοκτέιλ της Αθήνας, συνδυάζοντας μια χαλαρή, ελκυστική ατμόσφαιρα με μια σχολαστική, καινοτόμο προσέγγιση στη mixology. Η απόδοση του Negroni, ενός κοκτέιλ που λατρεύεται παγκοσμίως, είναι ένα εμβληματικό παράδειγμα της δημιουργικότητας του μπαρ. Είτε πρόκειται για το Clumsy Negroni (με τζιν, μείγμα βερμούτ-πικρού aperitivo και μπαχαρικά) είτε για το Aegean Negroni (με προσθήκη λικέρ Italicus), αυτό το εμβληματικό ποτό δεν γίνεται απλώς μια γευστική εμπειρία, αλλά μια πολυαισθητηριακή περιπέτεια που συνυφαίνει άψογα την παράδοση και την καινοτομία. Ενδιαφέρον και πρωτοποριακό, το The Clumsies φτιάχνει κάθε Negroni ως φόρο τιμής στην κλασική κουλτούρα των κοκτέιλ, ενώ ταυτόχρονα ζωγραφίζει πάνω του μια πινελιά του δικού του ευφάνταστου πνεύματος, ενσαρκώνοντας τη διαχρονική γοητεία της ίδιας της Αθήνας”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις