Αυτές οι τροφές θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα όταν είμαστε άρρωστοι

Διανύουμε την περίοδο των ιώσεων, αφού τα σκαμπανεβάσματα του καιρού έχουν κάνει πολλούς να… κρυολογήσουν.

Η σωστή διατροφή όταν περνάμε γρίπη ή κρυολόγημα αποτελεί βασικό «όπλο» για να γίνουμε καλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν τρεις τροφές που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αναρρώσει πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα, η κοτόσουπα, το σκόρδο και ένα κομμάτι κέικ είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις καλύτερα.

Κοτόσουπα

Η σούπα είναι ζεστή και καταπραϋντική, ιδίως αν έχετε πονόλαιμο, ενώ αποτελεί και σημαντική πηγή ενυδάτωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα πλούσιο μπολ με κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η ρινική συμφόρηση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Το κοτόπουλο παρέχει πρωτεΐνη που είναι σημαντική για την ανάκτηση των δυνάμεών μας όταν έχουμε αρρωστήσει. Ακόμη και ο ατμός από την ζεστή κοτόσουπα είναι ευεργετικός καθώς ο ατμός μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς, διευκολύνοντας την αναπνοή.

Σκόρδο

Οι αντιμικροβιακές ουσίες του σκόρδου είναι γνωστές. Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σκόρδο μπορεί όντως να μας προστατεύει από τα κρυολογήματα και να μας κάνει να αναρρώνουμε ταχύτερα. Mάλιστα, οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν, σε ημερήσια βάση, διατροφικό συμπλήρωμα σκόρδου, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από το κοινό κρυολόγημα. Δεν είναι η μυρωδιά του σκόρδου που θα διώξει τα βακτήρια και τους ιούς από τον οργανισμό, αλλά η αλισίνη, μια από τις ισχυρότερες θειούχες ουσίες που περιέχει το σκόρδο με σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Κέικ

Επειδή το σώμα μας όταν είμαστε άρρωστοι χρειάζεται ενέργεια, ένα κομμάτι απλού κέικ (χωρίς σοκολάτα) είναι ο,τι καλύτερο για comford food. O όρος «comfort food», που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Αμερική, χρησιμοποιείται για να δηλώσει το φαγητό που βοηθάει τον καθένα από εμάς να νιώσει καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις