Θέλετε να μάθετε πώς θα μείνουμε νεότεροι μέσω της διατροφής;

Υπάρχουν τέσσερις σούπερ τροφές, που σύμφωνα με τους ειδικούς, σταματούν τη γήρανση, βελτιώνουν την υγεία του δέρματός μας και μπλοκάρουν τις τοξίνες.

Γνωρίζουμε όμως ποιες είναι αυτές;

Οι 3+1 τροφές που σταματούν τη γήρανση

-Φυτικά έλαια
-Λαχανικά
-Ξηροί καρποί
-Φρούτα

Φυτικά έλαια

Περιέχουν λιπαρά οξέα, μονοακόρεστα λίπη και αντιοξειδωτικά. Το λάδι καρύδας προλαμβάνει τις κηλίδες της γήρανσης και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιέχει ειδικά σκουαλένιο που ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος.

Το ελαιόλαδο βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα που αποτρέπει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση, ενώ τόσο το ελαιόλαδο όσο και το λάδι αβοκάντο βοηθούν στη μείωση της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι, φυσικά, μια σημαντική βάση σε κάθε δίαιτα – αλλά είναι τα πράσινα και φυλλώδη αυτά που πρέπει να προσέξετε. Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και C, μέταλλα, φυτικές ίνες, νιτρικά άλατα και βιοδραστικές ουσίες, που βοηθούν στην επιβράδυνση της γνωστικής έκπτωσης και στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ακόρεστα λίπη. Και υπάρχουν μερικά που έχουν επιπλέον ειδικές ιδιότητες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της γήρανσης.

Φρούτα

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι τα φρούτα. Η παπάγια είναι μια υπερτροφή που είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A, C, K και E. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά της που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, το φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που έχει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που βοηθούν στην αντιγήρανση.

Έπειτα, υπάρχουν τα μούρα, τα οποία είναι μια φανταστική πηγή βιταμινών Α και C. Έχουν ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη, που προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, το στρες και τις βλάβες της ρύπανσης ελέγχοντας τη φλεγμονώδη απόκριση του σώματος, η οποία εμποδίζει την απώλεια κολλαγόνου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις