Καλό είναι να αποφεύγουμε ένα γλυκό ή ένα σακουλάκι με πατατάκια

Είναι κάποιες… δύσκολες ώρες μέσα στη μέρα, συνήθως απογευματινές ή αργά το βράδυ, που η όρεξή μας ανοίγει ξαφνικά, όμως δεν είναι ώρα να καταναλώσουμε ένα κανονικό γεύμα και θέλουμε απλά ένα σνακ.

Τότε καταφεύγουμε συνήθως σε “αμαρτωλές” λύσεις, όμως καλό θα ήταν να αποφεύγουμε εκείνη την ώρα, για παράδειγμα, μία σοκολάτα ή ένα σακουλάκι με πατατάκια!

Εχετε όμως σκεφτεί ποτέ τι επιλέγουν οι διαιτολόγοι για τις γνωστές λιγούρες;

Τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι για τη λιγούρα

Η Daily Mail ζήτησε από τέσσερις κορυφαίους ειδικούς να αποκαλύψουν ποιες είναι οι λιχουδιές που τρώνε όταν έχουν λιγούρες.

Η Priya Tew, διαιτολόγος και συγγραφέας από το Hampshire, λέει ότι οι ξηροί καρποί είναι το σνακ της. Συνιστά να τρώμε μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια, καθώς και ωμά λαχανικά με χούμους. «Το να έχεις την ισορροπία φρούτων ή λαχανικών μαζί με μια πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην πληρότητα και επίσης στην ισορροπία των σακχάρων στο αίμα», λέει.

Η σύμβουλος διαιτολόγος Kirsten Jackson, η οποία ζει στο Ντουμπάι, λέει ότι αντιμετωπίζει τις λιγούρες της, επίσης, με ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, τα αποξηραμένα φρούτα. Μπαστούνια καρότου ή πιπεριάς με σάλτσα ή χούμους θα δόσει επίσης ένα αίσθημα κορεσμού, ισχυρίζεται η κα Τζάκσον, η οποία διευθύνει την Κλινική Τροφίμων.

Όμως, ένα από τα αγαπημένα της σνακ, όπως παραδέχεται, είναι το φυστικοβούτυρο πάνω από ένα κέικ βρώμης, καθώς είναι πολύ υγιεινό.

Ο διαιτολόγος Dr Frankie Phillips προτείνει πάντως κάτι… πολύ διαφορετικό. Ο λόγος για τα πικάντικα ρεβίθια που είναι το αγαπημένο του σνακ. Για να το φτιάξετε, συνιστά να χρησιμοποιήσετε 200 – 300 γρ. ρεβίθια, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε σε μια πετσέτα ή σε ρολό κουζίνας πριν τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με καπάκι και τα περιχύσετε με ελαιόλαδο, κύμινο και άφθονο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακινήστε για να αναμειχθούν το λάδι και τα μπαχαρικά και καλύψτε με καπάκι την κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Μεταφέρετε για 15 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.

Η Victoria Taylor τέλος, διαιτολόγος στο British Heart Foundation, προσθέτει ότι τα πιο απλά σνακ είναι κομμάτια φρέσκων φρούτων ή μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αλλά αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, συνιστά να δοκιμάσετε να συνδυάσετε μπαστούνια λαχανικών με ένα ντιπ με γιαούρτι ή όσπρια, όπως τζατζίκι ή χουμούς. «Η πρωτεΐνη στα ντιπ βοηθά να γίνει μια πιο χορταστική επιλογή και είναι εύκολο να γίνουν στο σπίτι», λέει η κ. Taylor.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις