Η 1η Ιουνίου αυτήν την χρονιά έχει ένα διαφορετικό νόημα

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος είναι μια διεθνής ημέρα που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών για να αναγνωρίσει τη σημασία του γάλακτος ως παγκόσμιας τροφής. Εορτάζεται την 1η Ιουνίου κάθε έτους από το 2001. Η ημέρα έχει σκοπό να επιστήσει την προσοχή σε δραστηριότητες που συνδέονται με τον γαλακτοκομικό τομέα. Το γεγονός ότι πολλές χώρες επιλέγουν να το κάνουν την ίδια μέρα προσδίδει πρόσθετη σημασία στους μεμονωμένους εθνικούς εορτασμούς και δείχνει ότι το γάλα είναι ένα παγκόσμιο φαγητό.
Ο κύριος στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την αξία του γάλακτος στη ζωή των ανθρώπων. Είναι το πρώτο γεύμα που καταναλώνεται από ένα παιδί μετά τη γέννηση και μπορεί να είναι το μόνο φαγητό που καταναλώνεται σε όλη τη ζωή. Είναι στην πραγματικότητα το πρώτο γεύμα για κάθε ζωντανό ον που γεννιέται και τρέφεται στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Το γάλα περιέχει την πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα. Η βιωσιμότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η διατροφή και τα μέσα διαβίωσης βοηθούνται από τον γαλακτοκομικό τομέα.
Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας στοχεύει στο να επιστήσει την προσοχή στην κρίση της κλιματικής αλλαγής και στο πώς η γαλακτοβιομηχανία μπορεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στο “μηδενικό αποτύπωμα” των γαλακτοκομικών μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και βελτιώνοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων τα επόμενα 30 χρόνια.
Διαβάστε επίσης:

Γιατί το γάλα σουσαμιού είναι το πιο βιώσιμο γάλα της αγοράς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις