Τα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγιή, σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Φυσικά και το ύψος των παιδιών καθορίζεται σημαντικά από τα γονίδια. Ωστόσο, εξωγενείς παράγοντες, όπως η διατροφή που ακολουθούν, μπορεί να επηρεάσει αρκετά το τελικό ύψος τους.

Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στις τροφές μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι πρωτεΐνες, βοηθούν στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών και ευνοούν τη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Τον ίδιο ρόλο διαδραματίζουν και τα  μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ιώδιο, το φθόριο και το ασβέστιο που δημιουργεί γερά κόκκαλα.

Με τη σειρά τους οι βιταμίνες, οι οποίες εμπεριέχονται σε μεγάλη ποσότητα στα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και κατ’ επέκταση στην ταχεία σωματική ανάπτυξη και τη υγιή σωματική διάπλαση των παιδιών.

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, όπως επίσης και οι υδατάνθρακες που πηγάζουν από τα δημητριακά και τα σιτηρά, τροφοδοτούν με ενέργεια τον οργανισμό των παιδιών και εξασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξή τους. Μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει αρκετά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί σημαντικό αρωγό στην απόκτηση του μέγιστου σύμφωνα φυσικά και με τα γονίδια τους ύψους, και βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και των οστών των παιδιών και στην σωματική ευρωστία τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις