Ποιες τροφές προφυλάσσουν τα παιδιά από την εποχική γρίπη.

Η επιστροφή των παιδιών στα θρανία είναι γεγονός και οι εποχικές ιώσεις σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό που είναι σε έξαρση και προσβάλλει πλέον όλο και περισσότερα παιδιά, αποτελούν τη μόνιμη ανησυχία των γονιών. Ένα γερό ανοσοποιητικό, συνέπεια μιας υγιεινής διατροφής, μπορεί να θωρακίσει τα παιδιά απέναντι σε οποιαδήποτε ασθένεια και να αποτρέψει τη νόσηση ή να την καταστήσει ηπιότερη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το χτίσιμο ενός γερού ανοσοποιητικού απέναντι στις λοιμώξεις, είναι η λήψη πρωινού γεύματος. Πολλά παιδιά, μιμούμενα τις διατροφικές συνήθειες των γονιών τους, παραλείπουν το πρωινό, το οποίο ωστόσο αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας τους. Η παράλειψή του καθιστά τα παιδιά περισσότερο ευάλωτα στις λοιμώξεις.

Η καθημερινή διατροφή των παιδιών θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.  Τα πορτοκάλια όπως επίσης και τα μανταρίνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C  αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό τους.

Η μύηση των παιδιών σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων, αποτελεί το σημαντικότερο όπλο τους απέναντι στην εποχική γρίπη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις