Η παροσμία ως αποτέλεσμα της νόσησης από κορωνοϊό, ενδέχεται να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η παροσμία ή αλλιώς η αλλοιωμένη αίσθηση της όσφρησης εξαιτίας της νόσησης από κορωνοϊό, ενδέχεται να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Εξαιτίας της παραμονής του συμπτώματος της παροσμίας μετά την ανάρρωση, τα παιδιά ίσως σταματήσουν να επιλέγουν αγαπημένες τους μέχρι πρότινος τροφές, εξαιτίας της αλλοίωσης της όσφρησης.

Ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, Καρλ Φίλποτ, αναφέρει «Η παροσμία πιστεύεται πως είναι συνέπεια της μείωσης των οσφρητικών υποδοχέων που οδηγεί στην αναγνώριση μόνο συγκεκριμένων συστατικών ενός μείγματος μυρωδιάς». Η παροσμία, μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να αποκλείσουν από το καθιερωμένο τους διατροφολόγιο, τροφές που αγαπούσαν, εφόσον εφόσον τους προξενούν δυσάρεστη αίσθηση εξαιτίας της αλλοιωμένης όσφρησης.

Το ζήτημα πολλές φορές λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς  σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά απομακρύνει εντελώς  από το φαγητό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σημαντική απώλεια βάρους. Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση που η παροσμία- ως σύμπτωμα που εμφανίζεται και επιμένει μετά τη νόσηση από COVID-19 – επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, προτείνεται επιλογή ουδέτερων κι όχι έντονων γεύσεων, οι οποίες να μην τους είναι δυσάρεστες και αποτρεπτικές από το να καταναλώσουν ένα γεύμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις