Ανακαλύψτε τα ουζερί με τους πιο νόστιμους μεζέδες

Της Αμαλίας Σοφιανοπούλου

Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός τόσο θέλουμε να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε σε μέρη που μας κάνουν να νιώθουμε πως βρισκόμαστε εκτός πόλης. Ακόμα και αν ζεις στην Αθήνα μπορείς να βρεις πολλά στέκια για να απολαύσεις το “εθνικό” μας ποτό: Το ούζο! Εξάλλου στην χώρα μας υπάρχουν δεκάδες ποτοποιίες που δημιουργούν ούζα υψηλής ποιότητας, με πολλά από αυτά να κάνουν και διεθνή καριέρα. Φυσικά το καλό ούζο θέλει και καλό μεζέ. Πλέον πολλά ουζερί στην Αθήνα έχουν εξειδικευτεί στους ουζομεζέδες προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα ουζερί της Αθήνας που μαγεύουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Φοιτητής, Νέο Ψυχικό 

Ο Φοιτητής στο Νέο Ψυχικό έχει συνδέσει το όνομά του με τα άριστης ποιότητας θαλασσινά που σερβίρει καθημερινά στους πελάτες του. Απέναντι από μια πανέμορφη πλατεία στην οποία έχει τοποθετήσει τα τραπεζάκια του, το γνωστό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων σε καλεί να απολαύσεις το ούζο σου σε έναν χώρο που θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Από τον κατάλογό του, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το φρικασέ θαλασσινών, την καραβιδόψιχα τηγανιτή, την ρεγγοσαλάτα αλλά και τα ολόφρεσκα χτένια, τα μύδια και τα καβούρια του.

Παλαμά Κωστή 28, Νέο Ψυχικό

Καφενείον “Γάκιας”, Νέα Ερυθραία

Με μια μεγάλη, φιλόξενη αυλή και έναν εσωτερικό χώρο βγαλμένο από άλλη εποχή το καφενείο “Γάκιας” είναι ιδανικό για να πιεις το ούζο ή το τσίπουρό σου τα ζεστά μεσημέρια του Μαΐου και να δοκιμάσεις την μεγάλη ποικιλία από μεζέδες που θα βρεις στο μενού του. Οι μανιταροκροκέτες με άλλειμα πάπρικας, το αμοργιανό τυρόπιταρι, το τραχανότο και το άλλειμα από γίγαντες με καβουρδισμένο παστουρμά είναι μόνο μερικά από τα ιδιαίτερα πιάτα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε στην επίσκεψή σας εκεί.

Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία

Σεϋχέλλες, Κεραμεικός  

Κι όμως, ο Κεραμεικός έχει τις δικές του Σεϋχέλλες, το εστιατόριο που θα σε ταξιδέψει σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς. Εάν θες να συνοδεύσεις το ούζο και το τσίπουρό σου με τα πιο γκουρμέ μεζεδάκια της Αθήνας, αυτό είναι το κατάλληλο μαγαζί για σένα. Η κουζίνα του καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς καθώς στο μενού του θα βρεις ταρτάρ τόνου, κεφτεδάκια μπακαλιάρου με μαγιονέζα λάιμ, ρεβυθοσαλάτα με λιαστές ντομάτες και αβοκάντο, ψαρόσουπα από μαγιάτικο με σιτάκε ταρτάρ και αυγόταραχο τόνου και πολλές ακόμα δημιουργίες από άριστης ποιότητας υλικά.

Κεραμεικού 49, Αθήνα

Ρακουμέλ, Εξάρχεια 

Όταν μιλάμε για ούζο και για τσίπουρο δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και το παραδοσιακό απόσταγμα της Κρήτης την ρακή. Και το καλύτερο μέρος για να την απολαύσεις παγωμένη είναι το Κρητικό Ρκοπωλείο Ρακουμέλ στα Εξάρχεια. Εκτός από τα ποτά της Κρήτης εκεί θα απολαύσεις και τους παραδοσιακούς μεζέδες της: Μακαρούνια σκιουφιχτά με μελιτζάνα και λουκάνικο, μπουρέκι, μυζηθροπιτάκια, κοχλιοί και μαραθόσουπα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις.

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Αθήνα

Διαβάστε επίσης:

Οι ψαροταβέρνες της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις