Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα ίσως επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση – Το «μυστικό» συστατικό

pixabay
Οι επιστήμονες τονίζουν ωστόσο ότι δεν προτείνουν αύξηση της κατανάλωσης σοκολάτας
Ένα φυσικό χημικό συστατικό που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό της βιολογικής γήρανσης, όπως διαπίστωσε νέα έρευνα του King’s College London, που δημοσιεύθηκε στο περιoδικό «Aging».
Πρόκειται για τη θεοβρωμίνη που εντοπίζεται στο κακάο και σύμφωνα με την έρευνα σχετίζεται με βραδύτερη βιολογική γήρανση. Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα της θεοβρωμίνης στο αίμα με δείκτες βιολογικής ηλικίας, δηλαδή την υγεία και λειτουργικότητα του σώματος, αντί της χρονολογικής ηλικίας και βρήκαν σημαντική συσχέτιση.
Αν και τονίζουν ότι δεν προτείνουν αύξηση της κατανάλωσης σοκολάτας υπογραμμίζουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να δείξει πώς καθημερινά τρόφιμα περιέχουν στοιχεία για μια πιο υγιή και μακρά ζωή. Η ομάδα εξέτασε επίσης εάν άλλοι μεταβολίτες στο κακάο και τον καφέ εμφάνιζαν παρόμοια σύνδεση, ωστόσο διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα φαίνεται να ισχύει μόνο για τη θεοβρωμίνη.
Η θεοβρωμίνη περιγράφεται ως «σχετικά ανεξερεύνητο φυτοθρεπτικό συστατικό» και έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία και τη μακροζωία.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










