Η συνταγή από τον pastry σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη

Σχεδόν ένας μήνας απομένει έως τις γιορτές  και ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα των ημερών είναι να γεμίσει το σπίτι με αρώματα Χριστουγέννων.
Αυτή η συνταγή από τον pastry σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη μας βάζει για τα καλά σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 280 γρ. ζαχαρη
  • 4 μεσαία αυγά
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα απο ενα πορτοκαλι
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση 

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ή έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις