Η συνταγή από τη Lurpak

Μπαίνοντας σε κλίμα Χριστουγέννων η κουζίνα αρχίζει να γεμίζει από τα χαρακτηριστικά αρώματα των γιορτών.

Αυτά τα μπισκότα κανέλας μας βάζουν κατευθείαν σε εορταστική διάθεση.

Η συνταγή από τη Lurpak.

Υλικά

60γρ. Lurpak® BΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΦΥΛΛΟ
75γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
2 κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ
1 κ.σ. μαύρη μελάσα
2 κ.σ. πλήρες γάλα
225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα ή υδαρές γλάσο για διακόσμηση.

Εκτέλεση

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 2 μεγάλα ρηχά ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο, μπολ χτυπάμε το βούτυρο Lurpak® μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κανέλα, το τζίντζερ, τη μελάσα και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ενοποιηθεί καλά.
Προσθέτουμε, ανακατεύοντας απαλά, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την πιέζουμε προς τα κάτω. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλευρώνουμε και πάλι ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 3 χιλιοστών. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ και τα τοποθετούμε στα ταψιά.
Ξαναβάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για να κρυώσουν για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C αέρα/αέριο, βαθμίδα 4.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μπορούμε να κοσκινίσουμε άχνη ζάχαρη πάνω στα μπισκότα ή να τα διακοσμήσουμε με υδαρές γλάσο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις