Δείτε τη συνταγή από το Γαλακτοπωλείο Στάμου

«Πρωταγωνίστριες» στο παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι, οι πίτες, με γέμιση από κάθε λογής υλικό: τυρί, λαχανικά ή κρέας.

Για την παρακάτω συνταγή, σπανακόπιτα με μάραθο, θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά προετοιμασίας  και 4ο λεπτά για το ψήσιμο.

Η συνταγή από το Γαλακτοπωλείο Στάμου.

Υλικά

400 γρ. φέτα ΠΟΠ βαρελίσια ΣΤΑΜΟΥ
4 – 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
8 φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη ΣΤΑΜΟΥ
50 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαυροκούκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε τον άνηθο και τα αβγά και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη, τη φρυγανιά και τη γραβιέρα.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα 26 – 28 εκ. και απλώνετε ένα βουτυρωμένο φύλλο.
  5. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
  6. Ρίχνετε τη γέμιση στο κέντρο και γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
  7. Τσαλακώνετε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα και τα ακουμπάτε πάνω στη γέμιση.
  8. Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και μαυροκούκι.
  9. Ψήνετε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  10. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβετε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις