Τα «Παστά της Πάρου» κατεβαίνουν στην καρδιά της Αθήνας

Με εργαστήρια και γευσιγνωσίες, οι επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα γνωρίσουν τη γαστρονομία της Πάρου
Αφιερωμένο στο παριανά παστά, την παραδοσιακή μέθοδο συντήρησης των τροφίμων του νησιού, θα είναι αφιερωμένο το διήμερο 15 & 16 Νοεμβρίου 2025, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.
Με εργαστήρια και γευσιγνωσίες, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα της Πάρου, δοκιμάζοντας παστά και τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι, ανοιχτό σε όλους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Πρακτικά εργαστήρια για την εκμάθηση της παραδοσιακής τεχνικής.
- Γευσιγνωσία παστών και άλλων τοπικών προϊόντων.
- Ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς στη γαστρονομία αλλά και στην ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων της Αθήνας (Ο.ΠΑ.Σ.), σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο Πάρου «ΝΑΙΑΣ».
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και φιλοδοξεί να φέρει την Πάρο του χειμώνα στην καρδιά της Αθήνας. Στόχος είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων που συνδέονται με τη βιωσιμότητα και τη μοναδική νησιωτική εμπειρία.
- Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Νοεμβρίου || Σαβ. 13:30 – 22:00, Κυρ. 11:00 – 17:00
- Αίθριο
- Είσοδος Ελεύθερη
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










