Πώς συνδυάζουμε ιδανικά το κρασί με το φαγητό

Με ποιες ποικιλίες ταιριάζει το κόκκινο κρέας, με ποιες οι μακαρονάδες και τι να επιλέξουμε για ένα ελαφρύ γεύμα
Ψαρικά και θαλασσινά συνδυάζονται τελεία με ένα λευκό κρασί ενώ στις πιο λιπαρές γεύσεις και σε πιάτα με πολλά μπαχαρικά ταιριάζει συνήθως πιο έντονα κρασιά.
Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας προτείνουν τις κατάλληλες ποικιλίες κρασιού για κάθε πιάτο.
Ένα ελαφρύ ξηρό λευκό κρασί από ποικιλίες όπως Sauvignon blanc ή Μαλαγουζιά, μπορεί να συνοδεύσει πιάτα όπως σαλάτες και διάφορα λαχανικά.
Ένα λευκό από ποικιλία όπως Μοσχάτο, το βρίσκουμε δίπλα σε πικάντικα πιάτα ή εξωτικές γεύσεις.
Ένα λευκό με πέρασμα από βαρέλι ή ελάχιστη παλαίωση από ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, συνοδεύει κρεμώδεις και λιπαρές γεύσεις.
To έντονα αρωματικό ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο ταιριάζει με πιάτα μεσογειακής κουζίνας.
Τα ερυθρά κρασιά από ποικιλίες όπως Merlot, Pinot Noir ψάχνουν πιάτα κοντά στα μανιτάρια, το κοτόπουλο και έντονες μακαρονάδες.
Οι ποικιλίες όπως Aγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon και αντίστοιχες διεθνείς συνοδεύουν χοιρινό ή μοσχάρι με έντονες σάλτσες.
Για τα στιβαρά ερυθρά από ποικιλίες όπως Syrah, η επιλογή καπνιστού ή barbecue είναι η καλύτερη λύση.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις