Οι ιστορίες πίσω από τρία διάσημα κοκτέιλ – Πώς δημιουργήθηκαν

Σήμερα αποτελούν κλασικές επιλογές ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια
Margarita, Bloody Mary, Manhattan: Τρία πασίγνωστα και δημοφιλή κοκτέιλ με ιστορία που χάνεται στα χρόνια. Σήμερα αποτελούν κλασικές επιλογές ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια.
Margarita
Η Margarita, σύμφωνα με την επικρατούσα εκδοχή σχετικά με τη δημιουργία της, «γεννήθηκε» τον Οκτώβριο του 1941, στο Cantina Hussong, στην Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco. Ένα βαρετό απόγευμα, ο Don Carlos άρχισε να πειραματίζεται με νέες αναμείξεις ποτών, όταν έφτασε στο bar μια αριστοκρατική επισκέπτρια, η Μαργαρίτα Henkel, κόρη ενός Γερμανού πρέσβη. Ο Don Carlos της προσέφερε το ποτό και του έδωσε το όνομά της, αφού ήταν το πρώτο άτομο που το δοκίμασε. Δημιούργησε ένα ουσιαστικά μείγμα από ίσα μέρη, αποτελούμενο από τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι και λάιμ, και το σέρβιρε σε ένα ποτήρι με πάγο, στο στόμιο του οποίου είχε βάλει αλάτι.
Bloody Mary
Οι ρίζες του Bloody Mary βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920 ένας από τους μπάρμαν, ο Fernand Petiot, πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού, βότκα και λίγο ντοματοχυμό. Ο ίδιος έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πρόσθεσε ντοματοχυμό και πολλά μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν.
Manhattan
Για τη δημιουργία του Μανχάταν, υπάρχουν πολλές θεωρίες. Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή, στις αρχές της δεκαετίας του 1880, ο Δρ Iain Marshall δημιούργησε τη συνταγή για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη από την Lady Randolph, τη μητέρα του Winston Churchill. Τζιν, βότκα, και μια σταγόνα χυμός από μύρτιλα ήταν αρκετά για καθιερώσουν το Manhattan ως ένα από πιο θρυλικά κοκτέιλ στον κόσμο.
Διαβάστε επίσης:
Αυτά είναι 8+1 πιάτα με… διάσημο ονοματεπώνυμο
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις