Η συνταγή από το lurpak.gr

Πίτα με τραγανή επιφάνεια σαν σφολιάτα και ζεστή, μαλακή γέμιση. Αυτή η τάρτα με φύλλο κρούστας και γέμιση με λαχανικά, τυρί και κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.
Η συνταγή από το lurpak.gr

Υλικά

  • 20 γρ. στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. Lurpak® BΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΦΥΛΛΟ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500γρ. φύλλα σπανακιού
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο πράσο
  • Θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. λιωμένο Lurpak® BΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΦΥΛΛΟ
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 4 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 200 ml ξινή κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/165C αέρα/αέριο, βαθμίδα 4.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου. Τηγανίζουμε στο τηγάνι το στήθος κοτόπουλου με λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει, περίπου 12 λεπτά. Πλένουμε αρκετές φορές το σπανάκι.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο βραστό νερό, μαραίνουμε τα φύλλα, και μετά στραγγίζουμε αμέσως, για να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Κόβουμε το κολοκυθάκι σε τετράγωνα κομμάτια 2×2 εκ., κόβουμε το πράσο σε φέτες, τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σοτάρουμε το κολοκυθάκι σε βούτυρο για περίπου 8 λεπτά, προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο για τα τελευταία 4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε λωρίδες. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τα αυγά, την κρεμ φρες και το κομμένο τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα, αλλά τα έχουμε καλυμμένα με μια υγρή λινή πετσέτα καθώς δουλεύουμε για να μην ξεραθούν.
Βάζουμε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια, το αλείφουμε προσεκτικά με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο, βάζουμε από πάνω του άλλο ένα φύλλο, λίγο στραμμένο σε σχέση με το πρώτο, και το αλείφουμε και αυτό με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έτσι ώστε τα 5 φύλλα να σχηματίσουν ένα πεντάγωνο αστέρι. Βάζουμε τα φύλλα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βάζουμε το μείγμα της πίτας στο ταψί που είναι καλυμμένο με τα φύλλα. Τώρα, διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων περιμετρικά της άκρης για 2 περίπου εκατοστά, και προσεκτικά αλείφουμε το πάνω μέρος των φύλλων με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις