Η συνταγή από τη Barilla

Φτιαγμένη από φρέσκο ​​βασιλικό, σκόρδο και κουκουνάρι αυτή η σάλτσα pesto με την οποία μπορείτε να συνοδέψετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά,  ξεχωρίζει για τη γεύση της και τα θρεπτικά της συστατικά.

Η συνταγή από τη Barilla.

Υλικά

  • 320 γρ. Barilla spaggetti no. 5
  • 40 γρ, βασιλικός
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 γρ, γκομάσιο ή θρυμματισμένο λευκό σουσάμι
  • 50 γρ. μαλακό τοφου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη vegan pesto, βάζετε στο μπλέντερ τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι για γεύση, το σκόρδο, το μαλακό τόφου, το γκομάσιο ή το αποφλοιωμένο λευκό σουσάμι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε όταν γίνουν al dente.

Προσθέτετε τη pesto και, αν σας φαίνεται πολύ πηχτή, αραιώστε τη με ένα ποτήρι από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια σερβίρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις