Συνταγή για ψωμί στην γάστρα από την food blogger Xristianna”s cooking

Ξεροψημένο απ' έξω, αφράτο από μέσα
Είναι από τις συνταγές που δεν χρειάζεται αναμονή για να παρασκευάσεις αυτό το ψωμί στην γάστρα. Ένα μπολ ή ένα μίξερ, τα υλικά και να ζυμώσουμε, τόσο απλά και τόσο εύκολα.
Υλικά:
300 γρ. χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμη για αλεύρωμα
15 γρ. νωπή μαγιά (ή ένα φακελάκι ξηρή)
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά διαδοχικά και ζυμώνουμε. Αν είναι στο μίξερ τα κάνει μόνο του, αν είναι στο μπολ με τα χέρια μας με διαδοχικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
2. Αλευρώνουμε στον πάγκο εργασίας και σχηματίζουμε ένα καρβέλι.
3. Τοποθετούμε το καρβέλι στην γάστρα που έχουμε προηγουμένως ετοιμάσει και χαράζουμε την επιφάνεια του με ένα μαχαίρι 4-5 φορές.
4. Αλείφουμε το καρβέλι με λίγο νερό, με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής, πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε το ψωμί στη γάστρα για 50 λεπτά στους 240°C χωρίς να έχουμε προθερμάνει το φούρνο. Τέλος, για 5-7 λεπτά ψήνουμε χωρίς καπάκι στους 240°.
Περισσότερες συνταγές στο Xristianna”s cooking
Διαβάστε επίσης: Η απόλυτη συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι από την food blogger Xristianna”s cooking
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις