Υγιεινό και πανεύκολο, αυτό το σνακ από ρεβίθια είναι άκρως εθιστικό

Της Αλίκης Τάμπου

Θέλετε ένα σνακ που μπορείτε να το φτιάξετε με ρεβίθια στο σπίτι σας, να είναι πεντανόστιμο και να διατηρείται για καιρό μετά στο ψυγείο σας; Δεν θα συζητήσω για το πόσο υγιεινό είναι και εύκολο στο να το έχετε μαζί σας στο σχολείο, στην βόλτα ή το γραφείο. 

Συνταγή για υγιεινό σνακ με ρεβίθια και πάπρικα: Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια άβραστα
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο 
  • πάπρικα καπνιστή

Παρασκευή

Μουλιάζουμε από τα ρεβίθια με 2-3 σταγόνες λεμόνι περίπου στις 8 με 10 ώρες. Βράζουμε με πολύ νερό και σουρώνουμε. Τα στεγνώνουμε καλά με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να είναι αρκετά στεγνά. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλάτι μας (μην το τσιγκουνευτείτε) και την πάπρικα μας. Ψήνουμε στον αέρα στους 1600 C για περίπου μισή ώρα μέχρι να γίνουν τραγανά και να φύγει η υγρασία τους.  Αποθηκεύονται σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για πολύ καιρό. 

Διαβάστε επίσης: 

Σπιτικό παριζάκι από κοτόπουλο; Κι όμως γίνεται!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις