5 βότανα που πρέπει να έχουμε όλοι στο σπίτι μας

Γιατί πρέπει να τα διατηρείτε όλο τον χρόνο στις γλάστρες σας
Τα φρέσκα βότανα δίνουν μια διαφορετική νότα σε κάθε πιάτο και όταν απουσιάζουν από την μαγειρική μας συνήθως νιώθουμε ότι κάτι λείπει από το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά τα φρέσκα βότανα που φυτεύουμε στο σπίτι μπορούν πραγματικά να απογειώσουν ένα πιάτο και αυτά τα πέντε πρέπει σύντομα να τα βάλεις στις γλάστρες σου.
Τα βότανα που πρέπει να φυτεύουμε στο σπίτι
Βασιλικός
Η φρέσκια γεύση του βασιλικού είναι υπέροχη σε σάλτσες ντομάτας. Αν θέλετε να το ανακατέψετε λίγο, ο βασιλικός λειτουργεί επίσης καλά σε κοκτέιλ, σε ριζότο ενώ συμπληρώνει πικάντικα φαγητά όπως το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο.
Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο είναι αρωματικό και ξυλώδες, ιδιαίτερα κατάλληλο για φθινοπωρινά πιάτα. Μπορείτε να το προσθέσετε σε μαγειρευτά αλλά και ψητά για να τα απογειώσετε.
Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ένα πιο διακριτικό βότανο, το οποίο, όπως ο βασιλικός, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά σε ένα κοκτέιλ όπως και σε μια σούπα ή τον πουρέ πατάτας.
Κόλιανδρος
Ο φρέσκος κόλιανδρος είναι πάντα υπέροχος να τον έχετε στη διάθεσή σας για ένα πιο αντισυμβατικό ζευγάρωμα καθώς μπορείτε να το προσθέσετε σε σάλτσα πέστο, κρέας και πολλά άλλα.
Άνηθος
Ο άνηθος είναι ένα πολύ υποτιμημένο βότανο, αλλά δίνει μια ιδιαίτερη γεύση όπου και αν μπει. Στην Ελλάδα λατρεύεται συνήθως με παραδοσιακά μαγειρευτά όπως το σπανακόριζο, τα γεμιστά αλλά και διάφορα λαδερά.
Διαβάστε επίσης: 10 παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι αυτόν τον χειμώνα
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










