Μπορεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να βρίσκουμε φρούτα σε αφθονία αλλά και ο χειμώνας έχει τις εκπλήξεις του. Κατά τους χειμερινούς μήνες δεν πρέπει να ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας, και ενώ κάποια από αυτά τα βρίσκεις όλο το χρόνο, τον χειμώνα έχουν σίγουρα καλύτερη γεύση.

Ακτινίδιο

Συνήθως, είναι διαθέσιμα από το χειμώνα έως την άνοιξη. Είναι γλυκά με μικροσκοπικούς, βρώσιμους, τραγανούς μαύρους σπόρους και κάνουν πολύ καλό στο πεπτικό σου σύστημα.

Κουμκουάτ

Μοιάζει με πορτοκάλι σε σχήμα οβάλ ενώ είναι γλυκό με λίγο τραχιά γεύση. Μπορείτε να τα φάτε ακόμα και τη φλούδα τους! Η εποχή του είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο.

Πορτοκάλια

Αυτή είναι η εποχή των εσπεριδοειδών. Είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις αυτά τα γλυκά, ζουμερά και ξινά φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών. Οι καλύτεροι μήνες για να τα εντάξεις στην διατροφή σου είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο.

Λωτοί 

Μπορεί να μοιάζουν με ντομάτα, αλλά σίγουρα δεν έχουν γεύση ντομάτας. Πιθανότατα θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε έναν λωτό περισσότερο με ένα βερίκοκο, όσον αφορά τη γεύση ενώ θα το απολαύσετε καλύτερα από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο. Φάτε τα φρέσκα, σιγοβράστε τα σε μαρμελάδα ή ανακατέψτε τα στο smoothie σας.

Μανταρίνια

Όλα τα εσπεριδοειδή σε αυτήν τη λίστα μπορεί να σας φαίνονται ξινά , αλλά τα μανταρίνια είναι μια ελαφρώς πιο γλυκιά εκδοχή ενός πορτοκαλιού. Αυτό το φρούτο βρίσκεται στα καλύτερα του από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις