Εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο με τα προϊόντα κατάψυξης

Μπορεί να φρέσκα τρόφιμα να θεωρείται πως έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ή είναι πιο ποιοτικά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα παντοπωλείου τα οποία όταν καταψύχονται διατηρούν περισσότερες από τις διατροφικές τους ιδιότητες αλλά και την γεύση τους.

Παράλληλα, σε μια περίοδο ακρίβειας τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι σίγουρα πιο οικονομικά από τα φρέσκα ενώ μειώνουν και την ανάγκη συχνών επισκέψεων και αγορών στο σούπερ μάρκετ καθώς διατηρούνται περισσότερο. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα τα οποία είναι καλύτερα κατεψυγμένα απ’ ότι φρέσκα.

Μούρα και κόκκινα φρούτα

Καθώς καταψύχονται στην αιχμή της ωρίμανσής τους τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο θρεπτικά από τα φρέσκα. Ειδικά τα βατόμουρα και τα μύρτιλα έχουν δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και 72% περισσότερες φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα φρέσκα. Ταυτόχρονα, αποτελούν ιδανική επιλογή για να τα έχεις πάντα στην κατάψυξή σου και να τα προσθέτεις στο πρωινό και τα smoothies σου.

Τροφές για την υγεία του εγκεφάλου

Unsplash

Σπανάκι

Το σπανάκι διατηρεί την υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο ακόμα και στην κατάψυξη. Είναι επίσης μια εύκολη λύση για κάθε στιγμή που θες να φτιάξεις σαλάτα, σπανακόριζο, μαγειρευτά και smoothies καθώς μπορείς εύκολα να το “κρύψεις” μέσα σε αυτά και να επωφεληθείς από την υψηλή διατροφική του αξία.

Αρακάς και φασολάκια

Ο αρακάς και τα φασολάκια δεν είναι τυχαία από τα λαχανικά που βρίσκουμε πιο συχνά στους καταψύκτες του σούπερ μάρκετ μέσα σε μεγάλες σακούλες, έτοιμα για μαγείρεμα. Ιδιαίτερα το edamame, ένα είδος φασολιού που δύσκολα βρίσκεις φρέσκο, είναι μια καταπληκτική φυτική πρωτεΐνη, την οποία μπορείτε να προσθέσετε σε σαλάτες και διάφορα πιάτα. Αλλά και ο αρακάς περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και μπορεί εύκολα να προστεθεί και να δώσει γεύση και χρώμα σε πολλά πιάτα.

Γαρίδες

Οι γαρίδες διατηρούν το ιώδιο και την πρωτεΐνη τους ακόμα και στον καταψύκτη. Ξεπαγώνουν εύκολα, είναι ήδη καθαρισμένες και κάνουν την προετοιμασία του γεύματός σας ακόμα πιο εύκολη.

vegan θαλασσινά

Freepik

Ψωμί

Έχετε δοκιμάσει να βάλετε το φρέσκο ψωμί στην κατάψυξη; Αν και το κατεψυγμένο ψωμί δεν είναι τόσο νόστιμο όσο το φρέσκο, εάν βάλεις μερικές φέτες ψωμιού που σου έμειναν στον καταψύκτη για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό και να μην το πετάξεις, όταν τις αποψύξεις και τις ζεστάνεις θα είναι σαν φρέσκες.

Ψάρια και κρέας

Αν ψωνίζετε για πολλά άτομα ή απλώς δεν σας αρέσουν οι συχνές βόλτες στο σούπερ μάρκετ ή το κρεοπωλείο, η διατήρηση μιας προμήθειας κατεψυγμένων ψαριών, πουλερικών και κρέατος στο σπίτι είναι πάντα καλή ιδέα. Αυτές οι πρωτεΐνες δεν παραμένουν φρέσκες για πολύ καιρό, οπότε γιατί να μην εξοικονομείτε χρήματα αγοράζοντάς τα κατεψυγμένα και απλώς να τα ξεπαγώνετε όταν χρειάζεται.

Τα κατεψυγμένα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια εξίσουν καλή λύση, καθώς διατηρούνται για αρκετούς μήνες στην κατάψυξη

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις