Δείτε ποιες τροφές ενδείκνυνται για την καλή υγεία των ματιών

Είστε όλη μέρα μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή; Νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα και βαριά; Αυτές είναι οι τροφές που με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν μπορούν να συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών σας.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Οι πολύχρωμες πιπεριές εμπεριέχουν βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι αντιοξειδωτική και αποτρέπει την απελευθέρωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο βλάπτει την όραση. Παράλληλα, περιέχουν ζεαξανθίνη και λουτεΐνη, που συνιστά το μόνο αντιοξειδωτικό που φτάνει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, και δρα σαν φίλτρο για το «μπλε φως» που εκπέμπουν οι οθόνες.

ΑΥΓΑ

Οι παραπάνω θρεπτικές ουσίες, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη εντοπίζονται και στα αυγά και πιο συγκεκριμένα στον κρόκο του αυγού, ο οποίος μεταξύ άλλων εμπεριέχει ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η κατανάλωση αυγών συμβάλλει καθοριστικά στην υγεία της όρασης.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Το μπρόκολο είναι μία από τις πιο διάσημες πηγές ινών. Περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανίνη τις οποίες δεν παράγει ο οργανισμός μόνος του. Γι’ αυτό με την πρόσληψη των κατάλληλων τροφών που τις εμπεριέχουν, ενισχύουμε την όρασή μας.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ

Οι κολοκυθόσποροι είναι επίσης, πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνη Α. Μπορείτε να τους καταναλώσετε σε σαλάτες, σούπες ακόμα και στο πρωινό, προσλαμβάνοντας, έτσι, όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν και συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις