Η σπιτική κοτόσουπα μπορεί να ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση στα ουδετερόφιλα, τα λευκά αιμοσφαίρια που ανταποκρίνονται στη μόλυνση, σύμφωνα με μια διάσημη πλέον μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό CHEST το 2000.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Όλα σχετίζονται με τα συστατικά και την αλληλεπίδρασή τους καθώς μαγειρεύονται. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι τόσο τα λαχανικά όσο και το κοτόπουλο μειώνουν τη φλεγμονή και πιθανώς ακόμη και σκοτώνουν τον ιό», λέει ο Purvi Parikh, MD, πιστοποιημένος αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο Δίκτυο Αλλεργιών και Άσθματος και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα, μερικά από τα οφέλη ενός μπολ σούπας στον ατμό έχουν να κάνουν με αυτό που εισπνέετε. Η θερμότητα και ο ατμός βοηθούν στη βλέννα και τη συμφόρηση και έχουν καταπραϋντική επίδραση στον πονόλαιμο. Είναι σημαντικό επίσης να παραμένεις ενυδατωμένος αφού η αφυδάτωση επηρεάζει την ικανότητά σου να καταπολεμάς τις λοιμώξεις. Εκτός από τα υγρά που είναι αναγκαίο να πίνουμε, μια σούπα προσφέρει επίσης την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός.

Σκεφτείτε την κοτόσουπα ως μια υποστηρικτική φροντίδα που μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς λίγο καλύτερα ενώ το σώμα σου καταπολεμά τον ιό, όχι σαν την μοναδική θεραπεία για αυτόν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις