Σύμφωνα με νέα μελέτη, δύο λεπτά αρκούν για να δείτε διαφορά

Για αιώνες, οι άνθρωποι στην Μεσόγειο σηκώνονταν μετά από μεγάλα γεύματα και έκαναν μια βόλτα, συχνά στην πλατεία της πόλης για να δουν τους γείτονες και να κοινωνικοποιηθούν. Το περπάτημα είναι τόσο πολύ μέρος αυτού του τρόπου ζωής που αναφέρεται ως θεμέλιο της über-υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που οι μελέτες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό και ορισμένους καρκίνους, ενισχύει τα οστά, βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου, αποτρέπει την άνοια και την κατάθλιψη και βοηθά με υγιή απώλεια βάρους. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε έναν άλλο λόγο για να πάτε για περπάτημα μετά το φαγητό, καθώς μπορεί να μειώσει το σάκχαρό σας.

Περπάτημα μετά το φαγητό: Δύο λεπτά αρκούν για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα

Το περπάτημα μόλις δύο έως πέντε λεπτά μετά από ένα γεύμα μπορεί να είναι αρκετά ωφέλιμο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2022 στο περιοδικό Sports Medicine. Το να στέκεσαι μετά από ένα γεύμα μπορεί επίσης να βοηθήσει, αλλά όχι τόσο όσο το περπάτημα, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Aidan Buffey, φοιτητής διδακτορικού στο τμήμα επιστημών φυσικής αγωγής και αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Limerick στην Ιρλανδία.

“Τα διαλείμματα ορθοστασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά τα γεύματα μείωσαν τη γλυκόζη κατά μέσο όρο κατά 9,51% σε σύγκριση με την παρατεταμένη ακινησία. Ωστόσο, το διακοπτόμενο περπάτημα στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας σημείωσε μεγαλύτερη μείωση της γλυκόζης κατά μέσο όρο κατά 17,01% σε σύγκριση με την παρατεταμένη ακινησία”.

Εάν θέλετε να δείτε μεγαλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την μείωση του σακχάρου στο αίμα, εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Σύμφωνα με μελέτες, 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα και δύο ημέρες δραστηριότητας μυϊκής ενδυνάμωσης την εβδομάδα είναι το ιδανικό. “Οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι για περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία σε σχέση με εκείνους που είναι σωματικά ανενεργοί”, σημειώνει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα έρευνα: Η κατανάλωση fast food αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις