Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά που είναι γεμάτα με φυτικές ίνες είναι σημαντική για την συνολική μας υγεία.  Η εύρεση τρόπων για να ενσωματώσετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.

Οι φυτικές ίνες μπορούν να βρεθούν σε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών όπως τα αχλάδια και τα μήλα με τη φλούδα, τα βατόμουρα, οι αγκινάρες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και πολλά άλλα. Πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτά περιλαμβάνουν φακές, ρεβίθια, φασόλια, κινόα και βρώμη. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σνακ με μαύρη σοκολάτα και ποπ κορν μπορεί να είναι ένας άλλος νόστιμος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα ότι όλα τα φρούτα περιέχουν φυτικές είναι. Στην πραγματικότητα κάποια δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου. Τα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι συνήθως αυτά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι.

Εδώ είναι φρούτα που περιέχουν τη λιγότερη ποσότητα φυτικών ινών ανά μερίδα (περίπου 1 φλιτζάνι):

Βερίκοκα (0,7 γρ.)
Πεπόνι (0,9 g)
Καρπούζι (1,1 γρ.)
Ανανάς (1,2 γρ.)
Νεκταρίνια (2,2 γρ.)
Παπάγια (2,5 γρ.)
Μπανάνα (2,6 γρ.)
Φράουλες (2,9 γρ.)
Ωμά σύκα (2,9 g)
Ροδάκινα (3 γρ.)

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις