Τα οφέλη τους για την υγεία και την πρόληψη των ασθενειών

Μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μπορεί να ικανοποιήσει το 1/8 της ανάγκης σας για ημερήσια πρωτεΐνη. Ωστόσο, μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία από τα αμύγδαλα με φλούδα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αποφλοιωμένων αμυγδάλων.

1. Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης

Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης του σώματός μας και έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

2. Βοηθούν στη διαχείριση βάρους

Βοηθούν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Όταν μουλιάζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, απελευθερώνονται κάποια ένζυμα όπως η λιπάση που βελτιώνει το μεταβολισμό μας και βοηθά στην απώλεια βάρους.

3. Βοηθούν την πέψη

Τα αμύγδαλα είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να ανακουφιστεί τρώγοντας μόνο μια χούφτα αμύγδαλα ή πίνοντας ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου. Τα αμύγδαλα που έχουν ξεφλουδιστεί είναι καλύτερα για την πέψη. Τα αμύγδαλα βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας του εντέρου και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

4. Διατηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μουλιασμένα και καθαρισμένα αμύγδαλα. Η κατανάλωση αμυγδάλων το πρωί μειώνει την απορρόφηση των υδατανθράκων. Λόγω της πρωτεΐνης και των λιπιδίων στα αμύγδαλα, αυτή η ρυθμιστική δράση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα να αναπτύξετε υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και είναι πολύ ευεργετική στον διαβήτη.

Αποφλοιωμένα αμύγδαλα οφέλη

unsplash

5. Μειώνουν τα επίπεδα ουρικού οξέως

Τα αμύγδαλα έχει αποδειχθεί ότι έχουν επίδραση στα επίπεδα ουρικού οξέος σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή. Εάν τρώτε 10 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά, θα παρατηρήσετε ότι τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα σας έχουν μειωθεί δραματικά.

6. Κάνουν καλό στο δέρμα σας

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, επομένως είναι πολύ καλά για το δέρμα σας. Ενυδατώνουν και μαλακώνουν το δέρμα φυσικά. Το αμυγδαλέλαιο βοηθά στις λεπτές ρυτίδες και φωτίζει τα μαύρα στίγματα.

7. Έχουν τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου

Τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ανάμσεα στα ποικίλα οφέλη τους, περιλαμβάνουν φυτικό οξύ, πολυφαινόλες, -τοκοφερόλη και φυτοστερόλες, τα οποία έχουν όλα αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά, μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου. Η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 2-3 φορές και έχει προληπτικό αντίκτυπο, σύμφωνα με πολλές μελέτες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις