Οι πιπεριές έχουν πολλά χρώματα και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Οι πιπεριές είναι ένα από εκείνα τα πανταχού παρόντα λαχανικά που μπορούν να ενταχθούν σε πολλές συνταγές και να τις απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πρόκειται για ένα λαχανικό που δεν κυκλοφορεί μόνο σε πολλά χρώματα αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Τα οφέλη της πιπεριάς στην υγείας μας

Κάνουν καλό στην καρδιά και το πεπτικό σύστημα

Όλες οι πιπεριές παρέχουν φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ και μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές πεπτικό και καρδιαγγειακό σύστημα ενώ συμβάλουν και σε μια φυσική αποτοξίνωση.

Είναι πλούσιες σε κάλιο

Οι πιπεριές, ανεξάρτητα από το χρώμα, είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και βιταμίνης Α. Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και καταπολεμά το φούσκωμα μειώνοντας την κατακράτηση υγρών.

Κάνουν καλό στα μάτια

Αυτό το τραγανό λαχανικό περιέχει βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C και διάφορα καροτενοειδή, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και υποστηρίζουν την υγεία των ματιών και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Κάνουν καλό στο δέρμα

Η κατανάλωση πράσινων και κίτρινων λαχανικών, όπως πράσινες και κίτρινες πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και ιδιαίτερα αυτών που εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις