Γνωρίστε τα οφέλη του νόστιμου φρούτου για την υγεία του οργανισμού

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι διαθέτουν πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμα, έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Συνεισφέρουν στην καλή υγεία των οστών και του πεπτικού συστήματος.  Επίσης, μπορούν να διατηρηθούν έως και ένα χρόνο εάν σφραγιστούν σωστά και αποθηκευτούν στο ψυγείο. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, C, Κ, σιδήρου, μαγνησίου, χαλκού και βιταμίνης Β6.

Ακολουθεί λίστα με τα οφέλη που εξασφαλίζουν τα αποξηραμένα δαμάσκηνα

1.Βελτίωση της όρασης: Τα άτομα που έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι πιθανό να υποφέρουν από ξηροφθαλμία και καταρράκτη. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγιή όραση και το δαμάσκηνο είναι μια εξαιρετική πηγή της. Οι ειδικοί συνιστούν ένα δαμάσκηνο να παρέχει το 3 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α.

2.Εξαιρετικό για το δέρμα: Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που υπάρχουν στα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ευεργετικά για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Έχουν πολλά οφέλη και σας βοηθά να επιτύχετε λαμπερό δέρμα και να μειώσετε τη διαδικασία γήρανσης μειώνοντας τις ρυτίδες.

δαμάσκηνα οφέλη

pixabay

3.Πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Τα μούρα θεωρείται ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, αλλά τα δαμάσκηνα τα έχουν σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες. Τα δαμάσκηνα έχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου και σιδήρου που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες.

4.Οφέλιμα για την καρδιά: Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε Κάλιο, το οποίο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που εξασφαλίζει τη σωστή νευρική απόκριση και την καλή υγεία της καρδιάς. Η τακτική πρόσληψη δαμάσκηνων μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων όπως η ζάλη και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

5.Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα: Τα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται επίσης ως πεπτικό φάρμακο καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Το φυσικό σάκχαρο που υπάρχει στα δαμάσκηνα λειτουργεί ως καθαρτικό για τον οργανισμό καθώς απομακρύνει την υγρασία στο πεπτικό σύστημα και διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις