Υγιεινό, vegan και λαχταριστό carrot cake

Δείτε τη συνταγή
Νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό αλλά και κατάλληλο για vegan. Μπορείτε να το απολαύσετε για πρωινό αλλά και κάθε στιγμή τη μέρας ως επιδόρπιο.
Η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο και τους Μύλους Αγίου Γεωργίου.
Υλικά
- 230 γρ.αλεύρι Φαρίν απ με 5 Δημητριακά
- 15 γρ.corn flour
- 10 γρ.μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ.κανέλα
- 1/2 κ.γ.τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ.μοσχοκάρυδο
- 240 γρ.μέλι
- 1 μήλο
- 35 γρ.μελάσα
- 15 γρ.μηλόξυδο
- 5 γρ.βανίλια
- 200 γρ.καρότα τριμμένα
Για τη βουτυρόκρεμα
- 150 γρ.φυτικό βούτυρο
- 5 γρ.βανίλια
- 120 γρ.τριμμένο καρότο
- 5 γρ.κανέλα
- 300 γρ.ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ψήνουμε το μήλο στους 200ᵒC στον αέρα για 45’. Στη συνέχεια το ξεφλουδίζουμε και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα δεύτερο ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί με το μήλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στα στερεά ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ᵒC για 28-30 λεπτά.
- Στο μίξερ χτυπάμε φυτικό βούτυρο, καρότο, άχνη ζάχαρη, κανέλα, βανίλια. Μόλις το κέικ κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο απλώνουμε τη φυτική βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










