Υγιεινή συνταγή: Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Η συνταγή από το «Bιολογικό χωριό»
Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι αυτή η μηλόπιτα αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Η συνταγή από το «Bιολογικό χωριό».
Υλικά
- 100g βιολογικό βούτυρο αγελάδος
- 4 βιολογικά αυγά χωρισμένα
- 1 1/2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 125g βιολογικό γιαούρτι στραγγιστό
- 150g βιολογικό καρύδι αλεσμένο
- 50g βιολογικό δαμάσκηνο αποξηραμένο σε κύβους Green Village
- 1 κ.γ. βιολογική κανέλα
- 2 βιολογικά μήλα κόκκινα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι στα αβγά.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκατ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 2-3’, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια,τους κρόκους αυγών και την κανέλα.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, το αλεσμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο μήλο, το αποξηραμένο δαμάσκηνο σε κύβους και ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά κι αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
- Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα στον καυτό φούρνο και ψήσε για 40’, μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι από το κέντρο του γλυκού.
- Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει στην φόρμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις