Η συνταγή από το «Bιολογικό χωριό»

Χωρίς ζάχαρη και αλεύρι αυτή η μηλόπιτα αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η συνταγή από το «Bιολογικό χωριό».

Υλικά

  • 100g  βιολογικό βούτυρο αγελάδος
  • 4 βιολογικά αυγά χωρισμένα
  • 1 1/2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 125g βιολογικό γιαούρτι στραγγιστό
  • 150g βιολογικό καρύδι αλεσμένο
  • 50g βιολογικό δαμάσκηνο αποξηραμένο σε κύβους Green Village
  • 1 κ.γ. βιολογική κανέλα
  • 2 βιολογικά μήλα κόκκινα
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε τα τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι στα αβγά.
  3. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκατ.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 2-3’, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
  6. Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια,τους κρόκους αυγών και την κανέλα.
  7. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  8. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, το αλεσμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο μήλο, το αποξηραμένο δαμάσκηνο σε κύβους και ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
  9. Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά κι αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
  10. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
  11. Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας.
  12. Τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα στον καυτό φούρνο και ψήσε για 40’, μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι από το κέντρο του γλυκού.
  13. Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει στην φόρμα.
  14. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις