Μια ανάλαφρη βελουτέ κολοκυθόσουπα με σκορδάτα κρουτόν και ντομάτα

Μία εξαιρετική και απλή συνταγή για μία vegan χειμωνιάτικη σούπα. Αυτό που μου αρέσει στις σούπες είναι η δυνατότητα που δίνει να “παίξουμε” και να “παντρέψουμε” υλικά.

Η συνταγή από veggiesisters.gr.

Vegan βελουτέ κολοκυθόσουπα

Υλικά για 3 άτομα:

850 γρ. κολοκύθια, χοντροκομμένα
210 γρ. πατάτα, χοντροκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
850 ml νερό
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
2+1 κλωνάρια βασιλικός
αλάτι κ πιπέρι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ντομάτα, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω τα λαχανικά, τα 2 κλωνάρια βασιλικό και το νερό κι αφήνω να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λάδι. Αφήνω να πάρουν μια βράση κι αποσύρω από την φωτιά. Την ώρα που το φαγάκι μου μαγειρεύεται, βάζω το ψωμί κομμένο σε κυβάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180C μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν χτυπώ το λάδι με το σκόρδο, τον υπόλοιπο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνω την ντομάτα και τα κρουτόν με το μείγμα αυτό. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιώ την σούπα, την σερβίρω κρύα και γαρνίρω με τα σκορδάτα κρουτόν και την ντοματούλα. Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις