Παράλληλα, το Κτήμα Σεμέλη συμμετέχει δυναμικά στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα

Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy – Summer Tasting 2025 με τρεις σημαντικές βραβεύσεις που τιμούν την ποιότητα και τη διαχρονική του πορεία στον ελληνικό και παγκόσμιο οινικό χάρτη.

  • Grand Gold Medal για το ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ 2022

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Το ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ συνδυάζει τη δύναμη της φύσης με την τέχνη της οινοποίησης, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικής ποιότητας με δυναμισμό και μεγάλα περιθώρια παλαίωσης. Παράγεται από τα καλύτερα σταφύλια του Κτήματος στο Κούτσι, με τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, και τη σύνθεση κάθε χρονιάς να αποτελεί το «μυστικό» του οινολόγου. Ο χειρωνακτικός τρύγος, η κρυοεκχύλιση, η ωρίμανση 12 μηνών σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και επιπλέον 12 μηνών στη φιάλη, χαρίζουν πορφυρό χρώμα, αρώματα κερασιού, δάσους, βανίλιας και μπαχαρικών, γενναιόδωρη γεύση και βελούδινο τελείωμα. Συνοδεύει ιδανικά ελληνικά, ιταλικά και κρεατικά πιάτα.

  • Gold Medal για το Seméli NEMEA Grande Reserve 2021

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Ένα εξαιρετικό μονοποικιλιακό, single vineyard ΠΟΠ κρασί, με βαθύ πορφυρό χρώμα και ιώδεις αποχρώσεις. Σαγηνευτικά αρώματα βατόμουρου, μαυροκέρασου, κασίς, και βανίλιας συνδυάζονται με νότες μπαχαρικών, δάφνης και βιολέτας. Στο στόμα, βελούδινο με μεταξένιες τανίνες, ισορροπεί τη γλυκύτητα του αλκοόλ και την κομψή οξύτητα, ενώ εξελίσσεται σε πλούσιο μπουκέτο παλαίωσης με γλυκόριζα, μοσχοκάρυδο και σοκολάτα. Ωριμάζει 18 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 24 μήνες στη φιάλη. Περαιτέρω παλαίωση: 8-10 χρόνια. Συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρέατα, πάπια, γλυκές σάλτσες, και τυριά μακράς ωρίμασης.

  • Gold Medal για το Seméli MALAGOUSIA Cuvée Spéciale 2024

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα και φίνα, εκλεπτυσμένη παρουσία στο ποτήρι, εκφράζει ιδανικά την κομψότητα και το αρωματικό μεγαλείο της ποικιλίας. Στη μύτη ξεδιπλώνεται ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ με νότες από γλυκό τριαντάφυλλο, σιρόπι ροδάκινου, πεπόνι, αχλάδι, ώριμα εξωτικά φρούτα και φρέσκα μεσογειακά βότανα. Στο στόμα, είναι πλούσιο, ζωηρό και ισορροπημένο, με διακριτικές νύξεις ορυκτών και περγαμόντου, ενώ η επίγευση είναι δροσερή, με μακρά διάρκεια και αρώματα λεμονόχορτου και πικάντικες νότες που προσθέτουν βάθος και φινέτσα.

Η οινοποίηση ακολουθεί μια προσεγμένη διαδικασία που περιλαμβάνει παραμονή των σταφυλιών σε ψυκτικό θάλαμο, κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8°C και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 14°C.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025

Παράλληλα, το Κτήμα Σεμέλη συμμετέχει δυναμικά στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας είναι μια πρόσκληση να περπατήσεις ανάμεσα στα σταφύλια, να μιλήσεις με τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν, να δοκιμάσεις, να μάθεις, να νιώσεις.

Το Κτήμα Σεμέλη ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα διήμερο γεμάτο οινικές εμπειρίες, γευσιγνωσίες και δημιουργικές δράσεις, μέσα στην καρδιά της Νεμέας.

Από τις ανοιχτές ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες, μέχρι πιο βιωματικές εμπειρίες όπως η περιήγηση στο οινοποιείο με τον επικεφαλής οινολόγο Γιάννη Φλεριανό «Walk Around Experience» και τη δράση «Be a Winemaker for Good» σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σπυριδάκο  οι επισκέπτες γίνονται οινοποιοί για μια μέρα. Μέσα από μια βιωματική εμπειρία στο οινοποιείο, μαθαίνουν, δημιουργούν και δοκιμάζουν. Η ενέργεια αυτή, συνδυάζει εκπαίδευση, αλληλεπίδραση και ανάμνηση.

Τα έσοδα από τις ειδικές δράσεις θα διατεθούν στον «Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Νεμέας».

 Για τις δύο παραπάνω δράσεις απαιτείται κράτηση: hospitality@semeliestate.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις