Τρεις εύκολες και vegan μακαρονοσαλάτες

Οι συνταγές από τη MISKO
Νόστιμες και δροσερές μακαρονοσαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε με διάφορα είδη ζυμαρικών, κατάλληλες και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Οι συνταγές από τη MISKO
Μακαρονοσαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά
Υλικά
MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
200 γρ. αρακά βρασμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
5 λιαστές ντομάτες χονδροκομμένες
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα χονδροτριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
90 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα καρότα, τον μαϊντανό, το δυόσμο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Primavera Πένες με Λαχανικά
Υλικά
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
μισό μπρόκολο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κολοκυθάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κούπα νερό ζυμαρικών
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα καρότα για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο μαζί με τις πιπεριές. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το κολοκυθάκι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ραντίζουμε τα λαχανικά με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έβρασαν.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μεξικάνικη μακαρονοσαλάτα με Αβοκάντο
Υλικά
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο ώριμα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις πιπεριές, το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ζυμαρικά και το αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις