Ενα πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι για την περίοδο της νηστείας

Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή του αγαπημένου μας σιμιγδαλένιου χαλβά, καθώς περιέχει και σοκολάτα.

Τη συνταγή βρήκαμε από το προφίλ της food blogger mrssoupe στο instagram.

Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Υλικα
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 φλιτζάνια τσαγιού νερό
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2κ.σ μελι
Ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε το σιμιγδάλι χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, ανακατεύοντας συνεχώς
Συγχρόνως βράζουμε για 3 λεπτά σε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι
Οταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει πολύ.
Όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε 5 λεπτά είναι έτοιμο έχε τραβήξει τα υγρά και μπορούμε να το βάλουμε σε μια φόρμα.
Όταν κρυώσει μπορούμε να το βγάλουμε από την φόρμα και να τον στολίσουμε με λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις